Oxford 2-4 Bolton Eight Things:ulykkelige stoppere og kliniske travere

Morais slår åbningen hjem – bbc.co.uk

Trods en nervøs anden halvleg, Den kliniske afslutning gav Bolton Wanderers en 4-2-sejr i Oxford United – men hvad har vi lært af kampen?

Eastwoods tidlige arbejde forgæves

Oxford-målmand Simon Eastwood lavede to gode redninger i de første 23 minutter:den første fra Gary Madines hovedstød, det andet fra Filipe Morais' frispark. Desværre for ham, de var begge forgæves. Forsvarerne Curtis Nelson og Chey Dunkley var langsomme til at reagere, og den imponerende Morais affyrede den løse bold på fire minutter, før Beevers headede i endnu en rebound-indsats 19 senere.

Oxfords manglende bevægelse

Marvin Johnson var hjemmeholdets mest opfindsomme spiller i de første 40 minutter og lavede to drivende løb, men led af manglende bevægelse foran sig. Hans holdkammerater var langsomme til at miste bolde og så ud til at være tilbageholdende med at deltage i en fysisk kamp med et mere kraftfuldt Bolton-hold.

Organiserede travere

Gæsterne havde en hårdtarbejdende midtbanetrio af Jay Spearing, Darren Pratley og Josh Vela, sidstnævnte fik licens til at presse længere op på banen. Han blev dygtigt assisteret af to flittige angribere i Gary Madine og Adam Le Fondre, selvom sidstnævnte blev tvunget ud på grund af en skade efter 35 minutter. Seks senere Rob Hall sendte en løkkebold til bagerste stolpe, hvor Joe Skarz headede mål. Endnu en gang blev fantastisk arbejde fra en målmand – denne gang på besøg hos Ben Alnwick – forpurret ved riposten, Kane Hemmings bundtede bolden hjem i andet forsøg.

Anderledes spil

Det mål kom ud af ingenting, men det ændrede dynamikken i konkurrencen. Pratley og Vela begyndte at blive trukket ind i dybet, brede områder, med Bolton skubbet tilbage af Phil Edwards stadig mere eventyrlystne løb. Chris Maguire blev mere involveret og fik et straffesparksråb, mens Johnson tvang Alnwick i aktion, sparer ved andet forsøg. Bolton havde flygtige udbrudsøjeblikke gennem Chris Long, som til tider fik for meget plads på venstre kanal af Edwards og Nelson, men Oxford var den dominerende side.

"Vi er oppe hele natten til Chey D... sengetid, rent faktisk".

Efter at have indkasseret frisparket, der førte til Boltons andet mål og var domineret i det meste af første halvleg, det er rimeligt at sige, at Chey Dunkley har haft bedre dage i en gul trøje. Efter et indkast fra højre blev sparket over mål, Dunkley kæmpede om bolden med Madine, og han slog den uforvarende ud over Eastwood.

McAleny ser lys ud

Everton-lejet Conor McAleny kom fra bænken, med at afgå Joe Skarz' venstrebackplads overtaget af Johnson, som slog et fantastisk langtrækkende slag på overliggeren. McAleny havde en eller to forsøg, der fremtvang et hjørne, han spillede gennem Hemmings, der blev kvalt af Alnwick og fik afvist en straffesparksappel i en lysende 26-minutters visning.

Sene mål

Maguire, berømt for sin dødboldkvalitet, afleverede endnu en gang med et fint frispark i det 75. minut, der gik perfekt i øverste højre hjørne. Desværre, Oxfords sene indsats blev forpurret af endnu en Bolton-udbrud, Madine spillede gennem Vela, der sprang ind i det fjerneste hjørne for at vinde sejren.

Hvad det betyder

Vi har set de bedste og værste sider af både Oxford i aften. I de første 40 minutter, de så ud som et hold, der var bange for at konkurrere fysisk, men efter det, vi så et hold, der til tider ville skabe åbninger efter behag. Ligeligt, dette var ikke den perfekte præstation fra Bolton, som gav deres modstandere mere tid på bolden, end de ville have ønsket, især i anden halvleg. Imidlertid, de forsvarede deres boks godt og var kliniske foran mål, sikre en sejr, der sætter dem fire point foran i kapløbet om mesterskabet.