5 gange skændte dommeren fodboldspillet

Del dette på WhatsApp

De siger, at én beslutning kan ændre alt, og det betyder meget for fodboldspillet. Diego Maradonas 'Hand of God', eller Geoff Hursts kontroversielle 'Phantom Goal', eller Rudi Vollers dyk, der vandt Tyskland VM - alle var massive dommerbeslutninger, der ændrede spillets teint.

Den bedre side vinder altid kun, når dommeren ikke begår fejl, der favoriserer et bestemt hold. Menneskelige fejl er acceptable, men desværre er spillet plaget af så mange forfærdelige beslutninger, at det er menneskeligt umuligt at overskue de fleste af dem. Mange gange i historien, dommerne har gjort spillet til skamme med opkald, der er fuldstændig uacceptable. Her er 5 tilfælde, hvor uretfærdigheden sejrede, og spillet blev vanæret af embedsmændene.

Sydkorea v/s Spanien

De mennesker, der husker Sydkoreas drømmeløb i 2002 FIFA World Cup, husker også de uretfærdige midler, hvormed den asiatiske side nåede det så langt.

I en fysisk kvartfinale, begge hold udvekslede nogle tunge slag, da dommeren forsøgte at holde kortene i lommen. Korea var imponerende på disken, men kunne ikke bryde den meget erfarne spanske side.

I første halvleg, bolden blev svævet ind fra en dødbold, og Ruben Baraja gjorde nok for at heade bolden forbi målmand Lee Woon-Jae. Målet blev afvist for en fejl, der aldrig skete. Anden halvleg startede med samme intensitet, og som kampen skred frem, Spanien begyndte at bruge banens bredde til at skabe huller i midten.

Joaquin fik overstået det koreanske forsvar og sendte bolden ind til Morientes, der satte bolden ind. Men linjedommeren mente, at bolden var gået over stregen, da Joaquin krydsede bolden, gentagelserne viste noget andet, og endnu et mål blev afvist. Kampen gik i straffe, og Spanien tabte. Det tekniske personale måtte trække spanske spillere væk fra at få luftet deres frustration på dommeren.

Sydkorea v/s Italien

ottendedelsfinalen mod Italien var ligesom kvartfinalen mod Spanien - fuld af utrolige dommerfejl. Til at starte med, det var en Rugby-kamp lige fra første fløjt. Det var et slagsmål hvis ikke krig. Vieri fik Azzurri foran, men den koreanske beslutsomhed var ikke bulet. Angrebene og tacklingerne blev hårdere.

Zambrotta blev stukket på hoften, men dommeren gad ikke vifte med et kort, potentielt som så ud til at være rødt. En byge af uretfærdige og kyniske tacklinger fik selv Giovanni Trapattoni til at stille spørgsmålstegn ved dommerens kaliber. Især Tottis hurtige løb blev forpurret lige foran feltet. Dommeren vinkede play-on, chokerer det fremmødte publikum. Blot 3 minutter før slutfløjt, koreanerne udlignede.

Den forlængede spilletid bød på endnu en bizar afgørelse. Totti blev udvist for at dykke i kassen. Den tanke var en klar fejl af Kim Tae-Young. Minutter efter, Tomassi blev markeret offside; men selv uden gentagelserne, det var umuligt overhovedet at forestille sig, hvordan en spiller kan være ude af zonen, mens han er 2 yards foran i syne af den sidste forsvarsspiller. Italien havde givet alt, men uheldet ramte, da Ahn Jung-Hwan scorede det gyldne mål og slog Italien af.

Spanien v/s Jugoslavien 1982

Spaniens dystre præstationer i FIFA World Cup 1982 gjorde det klart, at holdet ville se næste runde. Imidlertid, de havde brug for en 2-1-sejr over Jugoslavien i deres sidste gruppekamp for at kvalificere sig. Bagud 1-0 i første halvleg, Det spanske hold vandt et straffespark for en fejl, der blev begået mindst 2 yards uden for feltet.

Roberto Ufrate rykkede op og trak sit skud forbi. Men dommeren pegede igen på pletten og ønskede, at straffen blev taget igen uden grund. Bolden blev stukket hjem, og håbet var genfundet. Spanien hævede deres spil og midt i flere forkerte fejlkald, Spanien scorede endnu en i anden halvleg for at vinde kampen og kvalificere sig til næste runde, til stor forfærdelse og misbilligelse for ægte fodboldfans.

USSR v/s Belgien 1986

VM i 1986 vil altid blive husket for Guds hånd og sandsynligvis det bedste mål nogensinde, begge involverer Diego Maradonna. Men det var ikke den mest kontroversielle kamp i udgaven. Det var USSR v/s Belgien i ottendedelsfinalen.

De mægtige sovjetter kontrollerede spillet og dominerede Belgien gennem hele kampen, der varede indtil forlænget spilletid. Tager føringen to gange, USSR så ud til at gå forbi runden med lethed. Men 2 forfærdelige beslutninger fra linjedommeren ændrede spillet fuldstændig. Tillad to klare off-side mål, som tilsyneladende var indlysende selv uden gentagelser, svækket sovjetisk moral.

Belgien rykkede op og vandt kampen 4-3. Denne kamp betragtes som en af ​​de mest kontroversielle kampe nogensinde!

Chelsea v/s Barcelona 2009

United v/s Chelsea del 2 så ud til at være klar og færdig, da et ihærdigt Chelsea-hold fik næsen foran efter Michael Essiens vidundervolley. Den første kamp i UCL-semifinalen var endt uafgjort uden mål, og nu havde Barcelona brug for et mål for at kvalificere sig efter reglen om udebanemål.

Men Chelseas forsvar var bare stensikkert og så ikke ud til at blive åbnet op mod nogen angrebsstyrke. På den ene side af banen, London-klubben holdt alle angreb på afstand og afslørede på den anden side Barcas defensive skrøbeligheder med ondskabsfulde kontraangreb. Det var deres angribende banehalvdel, der så en af ​​de mest skændige dommerpræstationer i historien.

Malouda blev grebet i jorden af ​​Dani Alves, men dommeren var ikke interesseret i at dømme et klart straffespark. Han gav i stedet frispark lige uden for feltet. Eric Abidal bragte uretfærdigt Didier Drogba ned i feltet, to gange i kampen, men ingen straf. Hans slåskamp med Yaya Toure blev igen overset, hvad der syntes endnu et klart straffespark.

Barca gik en mand ned, efter at Eric Abidal blev udvist efter et andet berettiget gult - den eneste retfærdige beslutning, der gik Chelseas vej. Bolden ramte Piques forlængede hånd i feltet - ingen straffe. Messi lavede en hurtig dribling i feltet og fodrede Andreas Iniesta. Han stak bolden ind i det øverste hjørne, den 94 th minut inde i kampen.

Barca var igennem, hvis de scorede forblev det samme, men de blå forsøgte at trække det fra sig og score en vinder. De vandt et hjørne, og Lampard krydsede bolden ind for at finde Ballack, hvis volley rikocheterede Seydou Keitas arm, men ingen straf. Den rasende tysker jagtede dommeren, Tom Henning Øvrebø, og ville have dræbt ham, hvis det ikke var en fodboldbane. Sekunder efter det, sidste fløjt blev fløjtet af, og historiens største røveri blev overværet.

Læs: He's A Keeper! – Hvorfor målmænd fortjener mere kærlighed?