Steve Guerdat og Alamo vinder Rolex Top 10-finalen i Genève

De 10 bedste ryttere fra hele kloden konkurrerede i en af ​​årets mest spændende klasser, Rolex IJRC Top 10-finalen, ved det ikoniske CHI Geneve. En klasse, hvor kun verdens top 10 rangerede ryttere inviteres til at konkurrere om at blive kåret som den bedste blandt dem. Elitelisten af ​​ryttere, der var samlet for at tage på denne imponerende bane, omfattede Rolexs ryttervidnesbyrd, Steve Guerdat og Martin Fuchs.

Den verdenskendte banedesigner, Gérard Lachat, formulerede en imponerende og teknisk udfordrende bane over to runder, hvilket sikrede en spændende konkurrence for det begejstrede publikum. Den første til at komme ind på den berygtede Palexpo-arena var Storbritanniens Ben Maher, der kørte Explosion W, og efterlod ridefansene gispende, da han ramte det første hegn i Rolex-kombinationen og forlod arenaen på 19 fejl.

Nattens første klargøring kom fra Niels Bruynseels, der red Gancia de Muze, og udviste præcision og beslutsomhed, mens han gled rundt på banen og sluttede på 63,03 sekunder, og satte derfor barren højt for de kommende ryttere.

Da gardinerne til arenaens indgang åbnede sig for at afsløre en af ​​hjemmefavoritterne og Rolexs nyeste vidnesbyrd Martin Fuchs, rejste publikum sig for at overvære hans ubesmittede klare runde i hans første Rolex IJRC Top 10-finale. Verdens nr. 1, Harrie Smolders, kom næste, producerede en ubesværet runde og klarede sig på den næsthurtigste tid, og sluttede lige efter Bruynseels på ranglisten. Arenaen blev derefter behandlet med en anden schweizisk rytter, som Rolex Testimonee og 2010-vinderen Steve Guerdat hævdede. Guerdat har været i topform i år, og det fascinerede publikum producerede et øredøvende bifald, da han klarede denne krævende bane i en tid på 63,78 sekunder.

Daniel Deusser, McLain Ward og Henrik von Eckermann gik også klart, og sluttede første runde i konkurrencen med i alt syv clears og sikrede et spændende klimaks i anden runde af Rolex IJRC Top 10-finalen.

Anden runde bød velkommen til de første fire ryttere, Peder Fredricson, Marcus Ehning, Daniel Deusser og Rolex Testimonee Steve Guerdat. Deusser lagde pres på sine konkurrenter ved at producere en hurtig fejlfri runde i en tid på 41,53 sekunder, hvilket flyttede ham til toppen af ​​ranglisten. Men den næste til at komme var Rolex Testimonee Steve Guerdat, der elektrificerede arenaen med sin dristige og præcise kørsel, udførte en perfekt klar runde og slog Deussers tid med 1,78 sekunder.

Med schweizisk rytter og Rolex Testimonee producerede Martin Fuchs en smuk klar, men på trods af hans bedste indsats var han ikke i stand til at slå Guerdats tid. Klare runder blev også udført af Henrik von Eckermann og McLain, men ingen af ​​rytterne kunne toppe ranglisten. I håb om at efterligne sin tidligere runde gjorde Harrie Smolders et tappert forsøg, men det skulle ikke være, da han forlod arenaen på fire fejl. Vinder af The Dutch Masters i marts i år, og sidst til at gå, var Niels Bruynseels, kendt som en af ​​de hurtigste ryttere på kredsløbet, Bruynseels forsøgte at overgå Guerdat, men betalte prisen ved at bringe et hegn ned.

Det patriotiske publikum blev begejstret, da Rolex-vidnesbyrd Steve Guerdat, der kørte på sin strålende vallak Alamo, forblev ubesejret og blev kåret som sejrherre af 2018 Rolex IJRC Top 10-finalen. Resultatet fik Henrik von Eckermann og McLain Ward til at sikre sig anden- og tredjepladsen.

En begejstret Guerdat kommenterede sin sejr:"Jeg planlagde Alamo til finalen, han er en nervøs hest, men jeg havde en god følelse på ham i opvarmningen og i første runde, så jeg besluttede at gå efter det i springet. af. Alamo reagerede smukt på det, jeg bad ham om at gøre, jeg er meget stolt af ham.”

Guerdat fortsætter succeserne for andre Rolex Testimonees, Scott Brash, Kent Farrington, Eric Lamaze og Kevin Staut med Testimonees, der sikrer titlen i fem på hinanden følgende år.

De passionerede fans af rideverdenen venter nu spændt på Rolex Grand Prix, der finder sted på søndag. Dette er den sidste major i Rolex Grand Slam of Show Jumping, og en af ​​årets mest ventede klasser.