Olivier Robert tager Massimo Dutti Trophy ved CSI5* A Coruña

Olivier Robert vandt i den sværeste A Coruñas CSI 5*-test, prisen Massimo Dutti. Den galliske rytter vandt omspringningen med Eros i 1,50-meter-testen i en tid på 35,97 sekunder. Robert gjorde en stor dag for den franske repræsentation, da to af den højeste kategori trofæer blev løftet af ryttere fra det land.

Tyskland gik op på podiet for første gang i Casas Novas på andenpladsen takket være Christian Kukuk og Limoncello NT, som var 26 en hundrededele fra vindertiden (36,23 sekunder). Belgieren Jos Verlooy, der red Igor, blev nummer tre med en tid på 36,60 sekunder.

De hollandske ryttere Maikel og Eric Van der Vleuten opnåede henholdsvis fjerde- og femtepladsen, efterfulgt af Laura Renwick (GBR) og Edwina Tops Alexander (AUS) og belgieren Françoise Mathy Jr.

Kun otte tilmeldte ud af 37 var kvalificeret til omspringningen i dagens sidste klasse før de fyldte tribuner. Med mindre end et sekunds forskel i mange tilfælde gjorde rytterne deres bedste for at gøre krav på åbningsfunktionen i XXXVII-udgaven af ​​A Coruña-konkurrencen. Alle undtagen Mathy endte uden fejl.

Pris Engel &Völkers

Tidligere gik den første sejr i 5* konkurrencen til Frankrig, takket være Guillaume Foutriers dominans i prisen Engel &Vólkers. Med en højde på 1,45 meter og løb under ‘Fault &Time’-regler stoppede Foutrier og Tchin de la Tour tiden på 62,69 sekunder. Det var det bedste resultat af de kun 15 par, som formåede at afslutte runden ud af i alt 41 deltagere.

Den franske rytter henviste italieneren Luca Maria Moneta til andenpladsen. Luca Maria Moneta, på ryggen af ​​Neptun, satte tiden til at slå i 62,72 sekunder. Spanien var også på podiet takket være den modige Paola Amilibia. Hun førte Chac Balou N til den tredje position med klare 63,19 anden runde, som blev klappet hjerteligt af publikum.

Spanske sejre i to CSI2*-tests

Dagen startede i Larín med rent spanske podier i begge test af 2* konkurrencen. I åbningshastighedsklassen opnåede Pablo Valle, Pedro Mateos og Otti Verdú de bedste tider i 1,30-meter-testen. Den første, der satte barren højt, var cataloneren Otti Verdú, da hun afsluttede runden på 49,98 sekunder på Twiggy Ka. Det tog ikke Valle lang tid at snuppe lederskabet tilbage fra hende med Danthe RDPS (48,61 sekunder), og Pedro Mateo endte med at blive nummer to med 49,02 sekunder ombord på sin 10-årige Ultra Lord.

Denne klasse blev efterfulgt af Prize NH Collection, 1,40 meter i to faser, hvor rytteren Paloma Barceló satte den bedste tid med Vivaldi D’Hyrencourt:22,66 sekunder. Sammen med Inés havde Barceló allerede opnået 0 straffe i sin første runde. Men det var i sit andet forsøg, at hun definitivt hævdede sejren. Diana Marse-Lafarge var den eneste, der var i stand til at bringe sit lederskab i fare, da hun i anden runde stoppede tiden på 22,66 sekunder med Voila Lara. Hun fik endelig andenpladsen, efterfulgt af Kevin González de Zárate og Urbain des Grezils, som stoppede tiden på 22,94 sekunder.