16. Konklusion

Bemærk venligst:Reglerne vil variere lidt afhængigt af ligaen, niveau, og hvor i verden spillet bliver spillet. Jeg vil gøre mit bedste for at påpege de regler, der varierer, men sørg for at tjekke med din liga for at være sikker.

Oversigt over basketballregler:

• Der spilles basketball med to hold af 5 spillere på banen.
  • Holdene må maksimalt have 12 spillere på deres liste. Fem spillere på banen og syv spillere på bænken.
  • Målet med spillet er at score i modstanderens kurv og forhindre dem i at score i den kurv dit hold forsvarer.
  • Spillet starter med en hoppebold i midten af ​​banen med to modstandere vendt mod modstanderens kurv.
  • Efter en modstanders scoring, oppositionen skal sende basketball ind bagved baseline.
  • Spillere kan kun flytte basketball rundt på banen ved at drible eller aflevere.
  • Vinderen af ​​spillet er det hold, der scorer flest point i deres modstanders kurv ved slutningen af ​​spilletid.

Bane og Udstyr

• Banen er et rektangel, der kan variere lidt i dimensioner. Generelt 94 fod i længden og 50 fod i bredden.
  • Kurvene er placeret på en bagplade i hver ende af basketballbanen og er hævet 10 fod over jorden.
  • Frikastlinjen er 15 fod fra forsiden af ​​bagpladen.
  • Afstanden til trepunktslinjen varierer afhængigt af niveauet af basketball, der spilles.
    Gymnasium =19 fod, 9 tommer.
    NCAA =20 fod, 9 tommer.
    NBA =23 fod, 9 tommer.
  • Ladningscirklen er en halvcirkel, der omgiver bøjlen i en afstand af 4 fod. Der kan ikke opkræves gebyrer inden for dette område.
  • Hver bøjle er en perfekt cirkel på 18 tommer i diameter.
  • Basketballer kommer i en række forskellige størrelser for at gøre det nemmere at spille for forskellige aldre.
    Ungdomsbasketball =Størrelse 5 =27,5 tommer omkreds.
    Kvinders basketball =Størrelse 6 =28,5 tommer omkreds.
    Herrebasketball =størrelse 7 = 29,5 tommer omkreds.

Ur Timing

• Et spils varighed vil afhænge af ligaen og aldersgruppen og vil generelt enten være...
    1. To halvdele – Et spil bestående af to halvlege vil normalt vare 15 – 20 minutter for hver halvleg.
    2. Fire kvarter – Et spil bestående af fire kvarter vil normalt vare 8 – 12 minutter hvert kvarter.
  • Pause kan vare alt fra 3 minutter – 15 minutter afhængig af aldersgruppe og niveau holdene spiller på. Kortere tid for yngre aldersgrupper, længere tid for teams på professionelt niveau.
  • Uret stopper ved alle dødboldssituationer i det sidste 1 minut af første halvleg og de sidste 2 minutter af anden halvleg.
  • Uret stopper i alle timeouts.

Over tid

• I slutningen af ​​reguleringen, hvis pointene er lige, der vil være en overarbejdsperiode på 3 – 5 minutter.
  • Efter dette tidspunkt, hvis stillingen stadig er uafgjort, holdene konkurrerer i endnu en overtidsperiode. Dette fortsætter, indtil der ved afslutningen af ​​en overtid er fundet en vinder.
  • Hvert hold har lov til en timeout under overtiden.
  • Overtrædelserne fra 2. halvleg går videre til overtid.

Regler for scoring

• Hvert frikast er et point værd.
  • Hvert field goal (mellembaneskud, lægge op, efter flytning, osv.) er to point værd.
  • Hvert skud bagved trepunktslinjen er tre point værd.
    (Bemærk:Hvis en del af spillerens fod er på trepunktslinjen, når der skydes, skuddet vil være 2 point værd.)

Udskiftninger

• En udskiftning er, når du bytter en spiller fra bænken med en spiller på basketballbanen. Dette bruges til at give spillere mulighed for at hvile og restituere sig gennem hele spillet samt give alle spillere på holdet en chance for at deltage.
  • En træner har lov til at foretage et ubegrænset antal udskiftninger gennem hele spillet.
  • En træner har lov til at udskifte deres spillere på og uden for banen i enhver dødboldsituation (efter overtrædelser, krænkelser, timeouts, frikast, etc).
  • En udskiftning kaldes ved at bede scoringsbordet om en 'sub' og derefter vente på et stop i spillet, hvor dommeren vil give dig tid til at udskifte spillere.
  • Udskift ikke spillere uden at vente på, at dommeren signalerer, at du gør det, ellers vil det resultere i en teknisk fejl på dit hold.
  • (En hurtig påmindelse om, at BFC anbefaler endda spilletid i alle aldre op til gymnasiet.)

Timeouts

• En timeout er et stop i spillet, der giver træneren mulighed for at tale med spillerne og giver spillerne mulighed for at hvile og hydrere. For en liste over grunde til, hvorfor en træner bør kalde en timeout, klik her.
  • Hvert hold har lov til at kalde to timeouts pr. halvleg (disse kan ikke overføres fra første halvleg til anden halvleg).
  • Varigheden af ​​en enkelt timeout er et minut.
  • Under en timeout, træneren kan foretage udskiftninger.

Personlige fejl

Selvom det betragtes som en ikke-kontakt sport, alle, der har deltaget i eller set basketball, ved, at det ikke er tilfældet.

Med 10 spillere på banen, der konkurrerer med høj intensitet og forsøger at opnå en fordel over deres modstander, det er umuligt, at der ikke er kontakt gennem hele spillet.

Så - hvad adskiller lovlig kontakt fra spil, hvor der kaldes en fejl?

En fejl kaldes, når en spiller får ulovlig kontakt med en modstander, hvilket resulterer i en fordel.

Når der kaldes en fejl, live-afspilning stopper med det samme. Hvilket hold der modtager basketball vil afhænge af mange faktorer, som jeg vil dække over de næste par afsnit.

Her er de 6 mest almindelige personlige fejltyper:

1. At nå ind

Opstår, når en forsvarer rækker ind for at stjæle basketball og får ulovlig kontakt med deres modstander.

Kontakten er normalt forsvareren, der slår driblerens arm eller håndled.

2. Holder

En holding-foul kaldes, når en spiller bruger deres hænder eller arme til at begrænse eller forhindre en modstanders bevægelse rundt på banen.

3. Blokering

En blokerende fejl kaldes, når en spiller bruger deres krop til at begrænse eller forhindre en modstanders bevægelse på banen uden at etablere position.

4. Opladning

En opladningsovertrædelse kaldes, når en forsvarsspiller har etableret position, og en offensiv spiller løber ind i dem.

Dette kan ske med eller uden basketball.

5. Skubber

En pushing-foul kaldes, når en spiller strækker armene kraftigt ud for at flytte en modstander på banen.

6. Ulovlig skærm

En ulovlig skærm kaldes, når en offensiv spiller, der sætter en skærm på en forsvarsspiller, ikke har etableret position, når modstanderen kommer i kontakt med dem.

Straffe for forurening

• Hvis der fløjtes en fejl, mens en modstander er i gang med at skyde basketball, den offensive spiller vil modtage frikast.

2 frikast
    =Hvis en spiller bliver overtrådt, mens han forsøger sig med et field goal inden for trepunktslinjen (layup, efter flytning, mellemtone skud, etc).

3 frikast
    =Hvis en spiller bliver begået fejl, mens han forsøger sig med et field goal ud over trepunktslinjen.
  • Hvis et skud forsøgt, mens der bliver overtrådt, er vellykket, pointene for det skud tæller, og de vil blive belønnet med kun 1 ekstra frikast, uanset hvor på gulvet kontakten blev taget.
  • På alle personlige fejl, der ikke skyder, holdet, der blev overtrådt, modtager basketballen på det nærmeste out-of-bound-punkt, hvorfra overtrædelsen blev lavet.
  • Hvis et hold begår mere end det lovlige antal overtrædelser i en halvleg eller et kvarter, spilleren, der blev overtrådt, vil modtage to straffekast for hver yderligere fejl.
  • En spiller er "fouled out" og skal tilbringe resten af ​​spillet på bænken, efter at de har akkumuleret 5 fejl under hele spillets varighed.

Særlige fejl

Efter at have kæmpet med definitionerne for følgende specielle overtrædelser i lang tid, Jeg besluttede at kopiere definitionerne fra NFHS High School Basketball Rules Book.

Her er de…

1. Teknisk fejl

En teknisk fejl kaldes, når en træner eller spiller bringer basketballspillet i vanry og ikke er lavet i forhold til kontakt.

Dette kunne være handlinger som at råbe til en dommer, flopper, sparke en basketball, bruge upassende sprog, holde på fælgen efter en dunk, etc.

Når en spiller eller træner har modtaget to tekniske fejl, de bliver smidt ud af spillet og skal forlade spilleområdet.

Straf:1 eller 2 straffekast (afhængigt af ligaen) for enhver modstanderspiller på banen og derefter besiddelse.

2. Flagrant fejl

En åbenlys fejl kan være en personlig eller teknisk fejl af voldelig eller vild karakter, eller en teknisk berøringsfri fejl, som viser uacceptabel adfærd. Det kan være med vilje eller ikke.

Dette kan omfatte handlinger som at slå, sparker, eller skubbe en anden spiller. Straf:1 eller 2 straffekast (afhængigt af ligaen) for enhver modstanderspiller på banen og derefter besiddelse.

3. Usportslig fejl

En usportslig fejl er en berøringsfri teknisk fejl, som består af uretfærdig, uetisk, æreløs adfærd eller enhver adfærd, der ikke er i overensstemmelse med ånden i fair play.

4. Forsætlig fejl

En forsætlig fejl er en personlig eller teknisk fejl, der kan være overlagt eller ikke, og som ikke udelukkende er baseret på handlingens alvor.

Spilovertrædelser

Når der sker en overtrædelse, spillet stoppes øjeblikkeligt, og holdet, der begik overtrædelsen, mister besiddelsen af ​​basketball.

Basketballen sendes derefter ind fra uden for banen af ​​oppositionen på det nærmeste sted, hvor overtrædelsen fandt sted.

1. Overtrædelse uden for grænserne

Basketballen er dømt out-of-bound, når den rører enten en spiller, gulvet, eller et objekt, der er uden for grænserne.

Besiddelsen af ​​basketballen går til modstanderholdet af den spiller, der var den sidste til at røre ved basketballen.

Hvis basketball lander på stregen, som stadig betragtes som uden for rammerne.

2. Rejseovertrædelse

At rejse er svært at beskrive på skrift, men er på plads for at forhindre spillere i at tage mere end et skridt, mens de holder basketball.

Denne regel forhindrer også spillere i at flytte eller ændre deres pivotfod, når den er blevet etableret.

3. Dobbelt dribling overtrædelse

En dobbeltdribling kan forekomme i to situationer:

1. En spiller dribler basketball, opfanger deres dribling, og dribler derefter basketball igen.

2. Når en spiller rører basketball med begge hænder, mens han dribler.

4. Overtrædelse af holdt bold

Når to modstandere griber basketballen på samme tid, og den ikke kan vindes af en enkelt spiller hurtigt, en overtrædelse af holdt bold vil blive kaldt.

Basketballen gives til hvert hold på roterende basis afhængigt af besiddelsespilen, som vil blive diskuteret senere i artiklen.

5. Målmandsovertrædelse

En målmandsovertrædelse kaldes, hvis en offensiv eller defensiv spiller får kontakt med basketballen, mens den er i nedadgående flyvning efter et skud, eller hvis en spiller rører basketballen, når den er i den lodrette cylinder over bøjlen.

Hvis den offensive spiller modtager en målmandsovertrædelse, kurven afbrydes, og deres modstander får basketball i besiddelse.

Hvis forsvarsspilleren modtager en målmandsovertrædelse, basketball tælles, og forsvaret vil derefter modtage basketball svarende til et normalt lavet skud.

6. Back-Court Krænkelse

Når basketballen er blevet fuldt etableret på angrebets forreste bane, de må ikke krydse tilbage over halvbanelinjen ind i bagbanen.

Hvis de gør, straffen er en omsætning.

Den eneste undtagelse fra dette er, hvis en forsvarsspiller skulle trykke basketball over halvbanelinjen. Så kan forseelsen spurte tilbage og hente den.

Tidsovertrædelser

1. 3-sekunder i nøgleovertrædelsen

Reglen om 'tre sekunder i nøglen' bruges til at forhindre offensive spillere i at stå i nøglen i lange perioder.

I stedet, spillere skal hele tiden bevæge sig rundt på banen og holde nøglen åben for driblepenetrering. Når et skud er blevet forsøgt, en 3-sekunders overtrædelse kan ikke kaldes.

Det offensive hold kan også blive kaldt for en 3-sekunders overtrædelse i nogle ligaer.

Straf:En overtrædelse kaldes, og basketball gives til modstanderen.

2. 5-sekunders indløb

Når en spiller, der passerer ind fra out of bounds, modtager basketball fra dommeren, de har derefter 5 sekunder til at give basketballen videre til en af ​​deres holdkammerater.

3. 5-sekunders nøje bevogtet overtrædelse

Denne overtrædelse kaldes sjældent, men det er vigtigt at vide.

En offensiv spiller på forbanen med besiddelse af basketball kan blive kaldt for en 5-sekunders overtrædelse, hvis de bliver bevogtet inden for 6 fod og undlader at bestå, skyde, eller drible inden for 5 sekunder.

4. 8-sekunders overtrædelse af bagretten

Efter at have fået besiddelse af basketball på bagbanen, det offensive hold er forpligtet til at avancere basketballen over halvvejslinjen inden for 8 sekunder.

Optællingen fortsættes, hvis modstanderen afbøjer basketballen, men stoppes, hvis modstanderen tager basketballen i besiddelse.
    I nogle ligaer, tidsgrænsen er 10 sekunder i stedet for 8 sekunder.

5. Overtrædelse af skudur

Et skudur bruges til at øge hastigheden i spillet og forhindre hold i at stoppe basketballen.

Efter at have taget basketballen i besiddelse, det offensive hold har et bestemt antal sekunder til at rykke ned ad banen og forsøge et skud, som får kontakt med fælgen.

Længden af ​​skuduret kan variere afhængigt af basketballniveauet og vil normalt være et sted fra 35 sekunder til 24 sekunder.

Hvis et skud bliver taget af det offensive hold, og basketballen rammer kanten, skuduret nulstilles til 0 uanset hvilket hold der tager besiddelse.

Denne regel bruges i al professionel basketball og college-niveau. Nogle stater er begyndt at implementere reglen i gymnasiet, også.

Frikast

En spiller belønnes med en mulighed for frikast efter at være blevet overtrådt, mens han skyder basketball, efter at modstanderen har overskredet deres fejlgrænse, eller efter at modstanderen har begået en teknisk eller åbenlys/usportslig fejl.

Dette resulterer i en, to, eller tre ubestridte skud fra frikastlinjen, alle værd et point hver.

Her er reglerne, når en spiller skyder frikast...

Baneovertrædelse – Skydespil

Spilleren, der skyder et frikast, må ikke hoppe eller træde over frikastlinjen, før basketballen har rørt kanten.

Gør du det, vil det resultere i en overtrædelse og basketball tildelt modstanderholdet på sidelinjen.

Baneovertrædelse – Ikke-skytter

De andre 9 spillere på banen under frikast skal også følge specifikke regler...

• De fire spillere bag trepunktslinjen må ikke krydse trepunktslinjen, før basketball har rørt kanten.
  • De fem spillere, der er stillet op på kanten af ​​nøglen, kan træde ind i nøglen, så snart basketballen har forladt skyttens hænder.
  • Hvis det defensive hold bryder nogen af ​​disse regler, spilleren, der skyder frikast, modtager et ekstra skud, hvis deres nuværende skud er forpasset. Hvis frikast-skytten laver skuddet på en defensiv baneovertrædelse, skuddet tæller og spillet fortsætter.
  • Hvis en af ​​de offensive spillere bryder en af ​​disse regler, frikastet tæller ikke, og modstanderen modtager basketball-out-of-bounds.

Besiddelse pil

Besiddelsespilen bruges efter hver holdt bold, eller når dommerne er usikre på et out-of-bounds call.

Den indledende retning af pilen bestemmes af den hoppebold, der starter spillet. Holdet, der ikke sikrer sig den første besiddelse af basketballen, vil modtage basketballen ved næste springbold.

Besiddelsespilen skifter derefter mellem de to hold i resten af ​​spillet.

Skader

• trænere, forældre, og holdmedlemmer på sidelinjen skal vente, indtil dommeren har givet tilladelse, før de går ind på banen for at tage sig af den skadede spiller.
  • Hvis live-spil stoppes for at afhjælpe en skade fra en spiller på banen, denne spiller kan ikke blive i spillet og skal udskiftes. De kan bringes tilbage i spillet ved næste lejlighed.

Dr. James Naismiths originale regler

For at se, hvor meget reglerne for basketball har ændret sig, siden det først blev opfundet tilbage i januar 1892, her er de originale 13 regler for basketball skabt af Dr. James Naismith...

• Bolden kan kastes i enhver retning med en eller begge hænder.
  • Bolden kan slås i enhver retning med en eller begge hænder.
  • En spiller kan ikke løbe med bolden. Spilleren skal kaste den fra det sted, hvor han fanger den, der skal tages højde for en mand, der fanger bolden, når han løber med god fart, hvis han forsøger at stoppe.
  • Bolden skal holdes i eller mellem hænderne; armene eller kroppen må ikke bruges til at holde den.

• Ingen skuldre, holder, skubbe, snubler, eller at slå en modstanders person på nogen måde er tilladt; den første overtrædelse af denne regel af en spiller skal tælle som en fejl, den anden skal diskvalificere ham, indtil det næste mål er lavet. Eller, hvis der var åbenlyst hensigt om at skade personen, for hele spillet. Ingen erstatning tilladt.
  • En fejl rammer bolden med knytnæven, overtrædelse af regel 3, 4, og sådan som beskrevet i Regel 5.
  • Hvis begge sider laver tre på hinanden følgende fejl, det skal tælle et mål for modstanderen.
  • Et mål skal laves, når bolden kastes eller slås fra banen ned i kurven og bliver der, forudsat at de, der forsvarer målet, ikke rører eller forstyrrer målet. Hvis bolden hviler på kanterne, og modstanderen flytter kurven, det tæller som et mål.
  • Når bolden går ud af banen, den skal kastes ind på spillebanen af ​​den person, der først rører den. I tilfælde af en tvist, dommeren skal kaste den direkte ind i feltet. Indkasteren tillades fem sekunder; hvis han holder det længere, det skal gå til modstanderen. Hvis nogen side bliver ved med at forsinke spillet, dommeren skal kalde en fejl på den side.
  • Dommeren skal være mændenes dommer og skal notere overtrædelserne og underrette dommeren, når der er lavet tre på hinanden følgende fejl. Han skal have beføjelse til at diskvalificere mænd i henhold til Regel 5.
  • Dommeren skal være dommer over bolden og afgøre, hvornår bolden er i spil. i grænser, til hvilken side det hører til, og skal holde tiden. Han afgør, hvornår et mål er sat, og holde regnskab med målene med andre opgaver, der normalt udføres af en dommer.

• Tiden skal være to 15-minutters halvdele, med fem minutters pause imellem.
  • Den side, der laver flest mål på den tid, skal erklæres som vinder. I tilfælde af uafgjort, spillet kan, efter aftale med kaptajnerne, fortsættes indtil et andet mål er lavet.

Konklusion

Der er et par vigtige punkter, jeg vil afslutte denne guide med...

1. Tag denne BFC Basketball Rules Guide som en generel oversigt over de almindelige regler for basketball. Hvis du vil være 100 % sikker på reglerne i den liga, du træner, komme i kontakt med de mennesker, der driver din liga og afklare de regler, du ikke er sikker på.

2. Dommere er mennesker. De vil ikke få alle basketball-opkald korrekt, ligesom du eller jeg ikke ville, hvis vi var i deres sted. Når et opkald er foretaget, ingen mængde af klager fra en træner eller spiller vil ændre det.

3. Som anført i starten af ​​artiklen, reglerne ændrer sig hele tiden og varierer mellem forskellige ligaer og aldersgrupper. Mens jeg vil forsøge at holde denne liste opdateret, Jeg kan ikke gøre det specifikt for alle niveauer, og reglerne vil blive ændret, tilføjet, eller fjernet over tid.