Cheltenham mod Yeovil:Johnson møder sin gamle klub

Johnson tilbragte 7 år sammen på Yeovil

Cheltenham Towns sidste League Two-kampagne i 14/15 endte med nedrykning, og klubben står over for en kamp for at undgå den samme skæbne.

Der er nok, der tyder på, at stemningen i lejren og arbejdstakten blandt spillerne ikke er så slem, som den var for to år siden. Statistik over forventede mål, især fra første halvdel af kampagnen, foreslå resultater bug præstationer.

De så dårlige ud i første halvleg i Notts County og tabte 2-1, trods en forbedring efter intervallet. Det lykkedes ikke at få et point på Stevenage, på trods af at spille det sidste kvarter af kampen på Lamex med mandsfordel. De indrømmede derefter en sidste maveudligning for at nægte dem en uvurderlig sejr over Newport.

Robins har uafgjort de 2. flest kampe i divisionen med 11, og kun to af deres seneste 11 kampe er endt med et nederlag med mere end et mål. Da de rykkede ned i 14/15, de tabte ofte kampe uden at kæmpe.

Et af problemerne det år dog var hyppige ændringer i taktik og personale, noget Gary Johnson er blevet kritiseret for dette udtryk. Han blev afhørt på lignende grunde i de sidste stadier af sin embedsperiode hos Yeovil, selvom skader ikke hjalp dengang.

Johnson står over for sin tidligere klub, Yeovil Town, som i øjeblikket har dårligere målscorerekord (33) end Cheltenham (34), men sidder seks pladser højere. Siden de slog Crawley 5-0 i begyndelsen af ​​december, Darren Ways side har været i lignende form som Robins. I de efterfølgende 11 kampe, de scorede kun ni mål med det samme antal point, også heldigvis samme pointafstand de er fra de to nederste.

Glovers blev nægtet sejren over Cambridge i midtugen med en udligning i det 89. minut. De har lukket seks af deres sidste ni mål ind i de sidste 15 minutter af kampene, hvilket tyder på, at fitness har været et problem, ligesom fraværet af en klinisk målscorer.

Det har været problematisk siden den vinderkampagne under Johnson, da Paddy Madden fyrede dem ind i Championship. Madden med 22 mål og James Hayter med 14 mål i 12/13 var de sidste spillere, der scorede mere end 10 i en sæson for Glovers. I de efterfølgende tre sæsoner, kviksølvfigurer som Ishmael Miller, Gozie Ugwu og Ryan Bird har vist glimt af løfte, men ingen startede mere end 21 kampe.

Dette år, Nøgleangrebsfigurer er stadig mangelfulde:Ryan Hedges og Otis Khan er deres vigtigste angrebsbidragydere med ni mål imellem dem, men begge er i øjeblikket ude af skade.

Disse klubber er mere samlet, end de har været under tidligere nedrykningskampagner, men begge skal begynde at vise noget kvalitet.

Fodboldlaboratoriets dom: 1-1