Hvad er betydningen af førende omgange i NASCAR

Landsforeningen Stock Car Auto Racing har udviklet sit mesterskab pointsystem - det system, der bestemmer en sæsons samlede vinder - over flere årtier for at komme til det system, som den har i dag ? . Mens systemet understreger kraftigt vinde løb som den bedste måde at optjene point , det omfatter også bonuspoint , når en chauffør fører en lap under løbet . NASCAR point system

For at forstå betydningen af førende omgange i et NASCAR-løb , skal du først forstå NASCAR pointsystem. Det nuværende pointsystem opstod i 1975 , der erstatter et system, der tildeles point baseret på størrelsen af løbet pung . Som af 2011 sæsonen , er point, som tildeles en chauffør og en ejer baseret på det sted , at bilen er færdig i løbet. Den nyeste version af dette punkt , der blev indført i 2007, afsagt kapløbet vinder 185 point og andenpladsen 170 point. Hver efterfølgende efterbehandler får fem point mindre end den næsthøjeste finisher ned til en sjetteplads . Efter sjette sted , hver efterfølgende efterbehandler får fire point mindre ned til en 11. plads . Efter en 11. plads , hver efterfølgende efterbehandler får tre point mindre .

Kvalifikationer Førende en Lap

For at kvalificere sig som førende en lap , skal en chauffør krydse start /slut linie i første omgang. Det betyder ikke noget, hvis en chauffør var i første på en anden del af banen , og det kun noget , som var først, når bilerne krydser start /målstregen. Anerkendelsen af ​​en lap leder optræder også under et gult flag , når driverne er tvunget til at sætte farten ned på grund af forstyrrelser på sporet. Chauffører kan springe et pit stop på et gult flag , så de kommer til at køre i første sted for en lap under forsigtighed for at optjene bonuspoint .

Fordele Førende en Lap

førende en lap i en NASCAR race har en stor fordel , bortset fra den indlysende fordel af førende løbet. Hver chauffør , der førte mindst en lap får 5 bonus point ved slutningen af løbet. Hertil kommer, at chaufføren, der førte flest omgange får yderligere 5 bonuspoint. Disse punkter er ikke anderledes end de punkter , der tildeles til efterbehandling løbet, og kan have en indvirkning på klassementet . Hvis det tredje -plads efterbehandler fortjent yderligere 10 point for førende flest omgange , kunne han tjene flere samlede point end andenpladsen .
Chase for Cup
< p> Chauffører optjener point i løbet af sæsonen med målet om at gøre Chase for Cup. Efter 26 af de 36 NASCAR løb er afsluttet, top 12 chauffører i punkter har deres pointtal nulstillet til 5000 , plus 10 bonus point for hver sejr i de første 26 løb. For de resterende 10 NASCAR løb , forbliver kun de 12 kørere i jagten på mesterskabet. Forskellen mellem 12. og 13. plads efter 26 løb normalt er kun en håndfuld point, så de 5 - og 10 -punkts bonusser for førende omgange kan betyde forskellen mellem væddeløb for mesterskabet eller blive udeladt