Brug af ikke-kampivitet som en taktik

I 2012 Milwaukee Division I Herre Epee NAC, Benjamin Wieder stod over for Jimmy Moody i ottendedelsfinalen. Moody sikrede sig en 4-5 touch-føring i slutningen af ​​første periode. Indtastning af periode 2, Moody fortsatte med at trække sin kniv tilbage fra rækkevidde, fuld forståelse for, at Wieders forte var i hans knivarbejde. Wieder ledte desperat efter klingen i 15 sekunder uden held. Dommeren kaldte "Stop!" og gik videre til tredje periode. Ved at bruge kontrol over uret og fortsætte med at holde sin klinge uden for rækkevidde, Moody svarede med tæller, mens Wieder søgte, og fortsatte med at vinde kampen 15-9.

Mens nogle mennesker vil klø sig i hovedet eller slå deres arme op og forbande FIE for at have overholdt denne regel, pointen er, ikke-kampivitet er kommet for at blive, så du kan lige så godt bruge det til din fordel.

Der er forskellige måder at inkorporere denne regel i dine kampe for din taktiske fordel, som jeg har vist i flowdiagrammet nedenfor:

Forvirret? Tillad mig at forklare:

• Som du måske eller måske ikke ved, der er to regler om ikke-kamp. De er som følger:
    • Cirka et minuts fægtning uden berøring fører kampen videre til næste periode.
    • Cirka 15 sekunder uden klingekontakt, og kampen går videre til næste periode.
  • Medmindre du har en føring på fire til fem berøringer, og din modstander primært stoler på hans/hendes klingearbejde til at starte deres angreb, at bruge denne regel som en taktik er at lege med ild.
  • I tilfælde af at ovenstående betingelser ikke gælder, den første regel om ikke-kampevne, du bør søge at tegne, er 15 sekunder uden klingekontakt. Dette kan tegnes ved at holde din hånd langt tilbage og uden for rækkevidde og/eller lave cirkulære bevægelser for at forvirre din modstander i den linje, du præsenterer. Dette vil også tvinge dem til at åbne korte mål, mens de søger efter din klinge. Forbeholdet – bliv for stor med dine cirkulære bevægelser, og du kan blive mødt med en straf.
  • Hvis de finder din klinge og får kontakt, men stadig ikke angriber, fortsæt med at gøre dit bedste for at dræbe et minut af uret.
  • Naturligvis, hvis de angriber dig og muligheden for en berøring er åben, gøre alt for at score, og gentag derefter cyklussen.

Dette er ikke en one size fits all slags taktik. Jeg har set det brugt med succes på nationalt plan og vælger at bruge det i de fleste af mine kampe og har haft stor succes med at gøre det. Vi kan fortsætte med at diskutere, om ikke-kampivitet er godt for epee, eller vi kan gøre alt for at bruge reglen til vores fordel i kampe, og gør det, vi prøver bedst på striben:vinde.

Damien er en konkurrencedygtig fægter og træner i DC Fencers Club i Silver Spring, Maryland. Damien var træner for en olympisk atlet i London 2012 i moderne femkamp (Suzanne Stettinius). Han er en A-rated epeeist og foilist og var medlem af 2012 North American Cup Gold Medal Men's Epee Team.