Om 100 Meter Dash

100- meter-løb er et løb i sporten atletik ; det dækker den korteste afstand fra alle udendørs atletikdiscipliner . 100- meter-løb derfor betragtes som den ultimative sprint race. Manden og kvinden med hurtigste 100-meter dash tid i verden betragtes som " verdens hurtigste mand " eller " verdens hurtigste kvinde. " Race Beliggenhed

100 - meter-løb køres på en straks sektion af en udendørs bane . Den ovale spor er 400 meter lang. Homestretch straks er faktisk mindre end 100 m ; det er derfor udvidet med en lidt længere lige sektion for startblokken til at rumme 100-meter afstand. 100- meter-løb køres på forskellige overflader , herunder snavs, brandhærgede -dækket blacktop og polyuretan " skotskternet " spor .

100 Meter Start

100 - meter-løb løbere starte løbet i en sammenkrøbet stilling med fødderne i at starte blokke. Dette giver løberne noget til at skubbe væk fra med fødderne , så de kan få en eksplosiv start. Siden 100 - meter-løb er sådan en kort løb , starten er yderst vigtigt. På det højeste niveau , er vinderen af løbet afgøres af løberen , der får den bedste start . Løbet starter fortæller løberne at indtaste blokkene. Løberne placerer deres hænder på jorden lige bag startlinien og deres fødder på blokkene . Den starter derefter beordrer dem til at få sat . Løberne hæve deres kroppe op på deres fødder og fingerspidser . De skal derefter forblive ubevægelig i cirka to sekunder . Et skud fra en Startskuddet er signalet til de løbere til at gå.
Tyvstarter
p Hvis en runner flytter før startskuddet affyres , det betragtes som en tyvstart . Starteren straks affyrer startskuddet igen for at signalere til løberne , at løbet skal stoppe . Hvis en løber reagerer på startskuddet på mindre end 0,1 sekunder , anses det for en tyvstart . Dette er fordi det menes at være menneskeligt umuligt at reagere så hurtigt til lyden af ​​pistolen. Det antages, at løberen gættet øjeblik starten. Moderne timing enheder kan detektere disse utroligt små perioder. En tyvstart er tilladt uden straf. Internationale regler dikterer, at enhver racer med en tyvstart , efter den første er diskvalificeret fra løbet. Dette sker selvom en kører ikke var ansvarlig for den første tyvstart .

Vindforhold

Siden 100 - meter-løb køres udendørs , udførelsen af ​​løbere er påvirket af vinden. Vind blæser ind i ansigtet på løbere forsinker deres gange. Vind blæser bag dem øger deres hastighed . Internationale regler tillader en medvind til at være ikke mere end to meter pr sekund for at blive optaget i rekordbøgerne . Løb kan stadig køre , men oplysninger ikke vil blive anerkendt for vind -assisteret løb.

Records

af 2008 , verdens - rekordholder for mænd var Usain bolt Jamaica med en tid på 9,69 sekunder , køre ved OL i Beijing den 16. august 2008. verdensrekord for en kvinde blev sat af Florence Griffith Joyner i USA , der kørte 100 - meter-løb i 10,49 sekunder i Indianapolis den 16. juli 1988.