David Wise vinder guld | Mænds Olympiske Ski Halfpipe-finaler 2018 resultat og rapport

Team USA var ikke i stand til at tage rent bord, som mange forventede, at de ville gøre i mændenes ski halfpipe , men de tog guld og sølv, da David Wise skrev OL-historie ved at blive den første mand til at lande alle fire dobbeltpropper under sit sidste løb i Vinter-OL .

En score på 97,2 var nok til at se ham slå Alex Ferreira – der så ud som om han gik efter guldet hele vejen efter Wise styrtede sine første to løb – men selv efter at have øget sin score på alle tre løb, var Alexs endelige 96,40 ikke nok at vinde.

Den 16-årige newzealænder Nico Porteous skrev historie ved at forstyrre den amerikanske dominans til at tage bronze med en score på 94,80, og krammene mellem Porteous, Ferreira og Wise fortalte dig alt, hvad du havde brug for at vide om, hvorfor vi elsker sporten i slutningen af konkurrence.

Alex Ferreira, den næstsidste mand ned ad bjerget, var den første og eneste mand, der fik en score på over 90 i den første runde.

Han fik 92,60 og herefter var det bare spørgsmålet om den score ville holde. Aaron Blunck fulgte ham ned for at afslutte runde et med en om end muligvis understreget indsats på 81,40 for at vise, hvor højt dommerne vurderede Alexs løb (og Aaron var ikke i stand til at nå medaljepladserne på trods af at han landede et sidste løb, der bragte ham op) til 84,80).

Alex Ferreiras løb blev til sidst væltet af et vanvittigt andet løb på 94,80 fra den unge newzealandske stjerne Nico Porteous, men Ferreira kom tilbage for at trampe et vanvittigt løb inklusive en dobbelt 10 til flair, der scorede 96,0, og på det tidspunkt var det klart, at han ville være svær at fange. Det var stort, det var teknisk, og det var helt klart lige, hvad dommerne ledte efter.

Men hans landsmand David Wise så udfordringen, tog den op og på en eller anden måde slog Ferreira ud.

Forsvar Olympiske vinterlege Sochi halfpipe-mester David Wise var den varme favorit i opløbet til OL. Han har været i fin form i FIS halfpipe world cup i sæsonen 17-18 og har allerede vundet et par guldmedaljer, og han vandt også 2018 X Games halfpipe, men nerverne så ud til at få det bedste ud af ham i Pyeongchang .

Efter at Wise kæmpede med at kvalificere sig til mændenes skihalfpipe-finale , der styrtede ud i sit første løb og derefter kæmpede til 79,6 for at kvalificere sig som niende med sit andet, var der nogle, der tvivlede på hans chancer for at komme på podiet, og en hård start på finalen fik ham til at kæmpe for at træne sine dæmoner, da han styrtede ud i både hans første og andet løb.

Hvis du nogensinde har spekuleret på, om presset kommer til en regerende olympisk mester, er svaret klart ja. I sit tredje og sidste løb beviste han, at de dog ikke fik overhånd. Han blev den første mand til at lave alle fire dobbeltpropper i et olympisk lege og blev belønnet med 97,20 og førstepladsen som resultat.

Hvis du tænker på at stå på ski – du kan køre til venstre, køre til højre, højre fremad og køre baglæns – og David Wise stak en dobbeltprop i hver eneste af disse retninger.

Alex Ferreira byggede på sit eget løb igen for at komme over 96-mærket, men det var ikke godt nok til at slå Wise.

Amerikanerne dominerede i kvalifikationen uanset hvad, med den regerende verdensmester Aaron Blunck kvalificeret som første, Alex Ferreira på andenpladsen og Torin Yater-Wallace på tredjepladsen, men resten af ​​verden ville ikke slippe dem let.

Torin Yater-Wallace kæmpede i løb et og smadrede en enorm dobbelt gyde på løb to, men styrtede ud igen efter at have løb efter at have løbet tør for rør nede i bunden.

I løb tre slog han en højreside double 1260, men fangede derefter kanten og gik ned igen. Det er et vidnesbyrd om skiløb, at de mennesker, der så mest bekymrede ud over ham efter styrtet, var dem, der ventede i medaljepositionerne nederst.

Hvis nogen skulle besvære USA's dominans i finalen, tydede kvalifikationerne på, at det ville være de newzealandske brødre Byron Wells og Beau-James Wells, der kvalificerede sig til fjerde og femte - men den duo af konkurrenter blev reduceret til kun Beau-James efter Byron styrtede ud i kvalifikationen og var ude af stand til at konkurrere.

Ikke desto mindre kvalificerede 16-årige Kiwi Nico Porteous sig længere nede i feltet og beviste, at han bestemt ikke var der til at indhente tallene, da han byggede videre på et fantastisk første løb med et fascinerende andet løb, der scorede 94,80 og bragte ham i føringen. Det er en medaljescore.

Og hans ansigt efter partituret fortalte dig alt, hvad du havde brug for at vide.

På sit sidste løb tog Nico let og sendte den stejlt ned ad banen. Han nøjedes med 94,80, sit livs løb indtil videre, og du kan se hvorfor. Han lagde handsken ned for de andre ryttere, og kun to af dem var i stand til at samle den op og slå ham til toppen af ​​bordet.

Beau-James forvandlede sit kvalifikationsløb til et første finaleløb på 87.40, hvor han sendte nogle astronomiske hits. Han landede effektivt sit løb første gang, og det ville altid være svært for ham at bygge videre på det derfra. I løbet to blev han større, men havde et par flade landinger, og han så ud til at bruge sit andet løb til at tjekke et par ting ud til sit sidste løb.

I det sidste løb steg han op til 91,6, sendte en tidlig switch-double og fuldførte derefter sit sædvanlige løb. Det kan han være stolt af.

Kevin Rolland lavede et sygt løb i kvalifikationen til også at placere sig på en sjetteplads, men det kom til en pris. Han sås især at holde sin venstre hofte efter sit løb. Om den skade var bemærkelsesværdig eller ej i finalen er svært at sige, men Rolland styrtede ud i begge sine første løb.

Kom løb tre tog han endnu et kæmpe hit, og det er rimeligt at sige, at det var svært at se. Manden, der har vundet alt undtagen OL, var ikke i stand til at køre et løb ned i Pyeongchang halfpipe.

Hans franske landsmand Thomas Krief er den eneste ikke-nordamerikaner, der vandt et FIS halfpipe-stop i sæsonen 17-18, men han kunne heller ikke lægge et løb ned. Det var en fridag for franskmændene.

Canadierne Mike Riddle og Noah Bowman søgte i mellemtiden at øge deres kamp fra kvalifikationerne, hvor de sluttede på syvende og niende – selvom Noah Bowmans niendeplads var noget kontroversiel – og de landede hurtigt deres første løb for at gå midlertidigt ind på første- og andenpladsen .

Noah Bowmans første løb på 89.40 satte tempoet fra start for resten af ​​feltet. Det var en plads, der straks bragte Noah på førstepladsen, og selvom de højere score blev ved med at komme ind, holdt 89.40 Bowman på den tredje medaljeplads, indtil den tredje og finalen løber.

Bowman styrtede sit sidste løb, og da David Wise endelig landede sit løb, blev Noah skubbet ud af medaljepladserne.

Det skulle ikke være Canadas dag. Det skulle være David Wises dag. Det skulle blive dagen, hvor Alex Ferreira næsten  vandt guld, og en dag, hvor en 16-årig knægt gik ud over, hvad nogen forventede af ham for at vinde bronze. Det var en konkurrence, der ikke vil blive glemt snart.

Lider du af et rigtigt slemt tilfælde af olympisk feber? Du vil blive glad for at høre, at vi er gået sammen med Ubisoft, folkene bag 'Steep:Road To The Olympics', for at give dig den allerbedste dækning af PyeongChang-aktionen.

Mens mange af os aldrig engang vil komme tæt på at forsøge at gribe triple cork 1440 Octo i det virkelige liv, takket være videospils magi, og især 'Steep:Road To The Olympics', er denne mulighed meget tættere på end du tror.

Få STEEP &the Road To The Olympics-tilføjelsen i STEEP:Winter Games Edition. Tilgængelig nu

[David Wise vinder guld | Mænds Olympiske Ski Halfpipe-finaler 2018 resultat og rapport: https://da.sportsfitness.win/Sport/skiløb/1003048174.html ]