Regler for en 200 meter sprint

200 meter sprint er et af de korteste sprintløb i sommer-OL. Det eneste kortere løb er 100 meter sprint. 200 meter løbet er en stor test af kraft og fart, da du er tvunget til at løbe rundt i en kurve og på en lige vej. Der er et par nøgleregler for 200 meter sprint i olympisk konkurrence.

Sporet

Den 200 meter olympiske sprint køres på en oval bane, der er 400 meter i omkreds. Banen til 200 meter sprint skal være et materiale, der tillader løbesko med pigge, efter IAAF's regler. Også, en løber kan ikke løbe inde i den inderste bane af banen og skal undlade at træde på den inderste linje af banen, der adskiller banen fra indmarken.

Starten

Reglerne kræver, at 200 meter sprintere skal bruge startblokke. Blokke må ikke røre startlinjen eller nogen del af en anden løbers bane. Hvis løberen falsk starter én gang i et olympisk 200 meter løb, en løbsdommer vil give ham et rødt kort, og han vil blive diskvalificeret fra løbet, ifølge IAAF.

Forbudte stoffer

Testning positiv for et stof forbudt af IAAF vil resultere i en diskvalifikation fra løbet. Enhver præstation af atleten under det løb vil blive annulleret. For eksempel, hvis atleten skulle vinde guldmedaljen i 200 meter sprint og sætte verdensrekord og olympisk rekord, alle tre resultater ville blive udslettet af IAAF. Også, atleten vil blive suspenderet fra konkurrencen i et bestemt tidsrum, ifølge IAAF.

Sjove fakta

Den amerikanske sprinter Michael Johnson løb 200 meter i 19:32 ved de olympiske sommerlege 1996 i Atlanta, Georgien, slog den verdensrekord, han havde sat tidligere på året ved de amerikanske olympiske forsøg. Rekorden stod på i 12 år, før den jamaicanske sprinter Usain Bolt slog den med tiden 19:30 ved de olympiske sommerlege i Beijing, Kina i 2008.