Snowboarding's styrende organ hævder 'Ingen blev tvunget til at konkurrere' efter 'Sh*t Show'-finalen

Efter den noget skraverede finale i kvindernes slopestyle ved OL 2018, har Federation International du Ski (FIS) – konkurrencedygtig snowboardings styrende organ – udgivet en erklæring, der sandsynligvis vil blæse ilden af ​​kontrovers ved at fortælle konkurrenterne, at "ingen var tvunget til at gå ned og konkurrere”.

Kvindernes slopestyle-finaler var allerede blevet omarrangeret i den ellevte time, efter at kvalifikationen i søndags var blevet udskudt på grund af farlige forhold. Som et resultat, i mandags, havde hele feltet af konkurrenter alle to løb hver, vinderen tager alle. Konkurrenterne oplevede dog, at de kæmpede med 30 mph vind, som tilsyneladende ændrede retning næsten i sekundet.

Resultatet var en konkurrence, som Cheryl Maas, en af ​​de mest erfarne ryttere i feltet, kaldte et "shit show."

Canadiske Spencer O'Brien udtrykte også sin misbilligelse og sagde "Jeg tror, ​​at for vind er dette den værste [konkurrence] jeg nogensinde har kørt i."

FIS talsmand Jenny Wiedeke foreslog, at hun mente, at forholdene var acceptable for en olympisk snowboardfinale. "Vi ved, at det var meget vanskelige forhold for rytterne," sagde hun. "Hver rytter havde to muligheder for at udføre deres løb. Ingen er tvunget til at gå ned og konkurrere.”

Men selvom de ikke var "tvunget" til at konkurrere, var det sigende, at mandag, i et felt fyldt med de allerbedste kvindelige slopestyle-ryttere på planeten (med kun nogle få bemærkelsesværdige ryttere savnet, inklusive den skadede brite Katie Ormerod ) ikke en eneste rytter formåede at lande begge deres løb, og de løb, de landede, var forståeligt nok konservative.

Forskellige ryttere udtrykte bekymring over deres sikkerhed efter stævnet og skuffelse over, at konkurrencemæssig snowboarding ikke var blevet afholdt under bedre forhold.

Norges Silje Norendal, som sluttede på fjerdepladsen, sagde til Mpora:"Det er bare rigtig trist, for alle pigerne har arbejdet så hårdt, og udviklingen [af kvinders snowboarding] har været vanvittig. Men det, vi kunne vise i dag, var åbenbart slet ikke godt.”

Anna Gasser, der ligesom Silje blev tippet til en medalje, sagde:”Jeg har det altid sjovt at køre snowboard normalt, men i dag var ikke en af ​​de dage. Det var virkelig sketchy og lidt skræmmende, for hvert løb var anderledes, og det var en slags lotteri.”

Lider du af et rigtigt slemt tilfælde af olympisk feber? Du vil blive glad for at høre, at vi er gået sammen med Ubisoft, folkene bag 'Steep:Road To The Olympics', for at give dig den allerbedste dækning af PyeongChang-aktionen.

Mens mange af os aldrig engang vil komme tæt på at forsøge at gribe triple cork 1440 Octo i det virkelige liv, takket være videospils magi, og især 'Steep:Road To The Olympics', er denne mulighed meget tættere på end du tror.

Få STEEP &the Road To The Olympics-tilføjelsen i STEEP:Winter Games Edition. Tilgængelig nu

Sponsoreret af

[Snowboarding's styrende organ hævder 'Ingen blev tvunget til at konkurrere' efter 'Sh*t Show'-finalen: https://da.sportsfitness.win/Sport/Snowboarding/1003048643.html ]