Burnley 1-0 Newcastle Spillerbedømmelser:Storslået Mee

Hendrick fejrer vinderen – bbc.co.uk

I et møde højt på defensiv flid, men lavt på at angribe chutzpah, Burnley slog Newcastle United 1-0 mandag aften takket være Jeff Hendricks mål i anden halvleg. Her er vores spillervurderinger fra spillet.

Burnley

Nick Pope - reddede Shelveys stikkende 17. minuts indsats, der blev ramt direkte mod ham i en første halvleg, hvor han ellers ikke var testet. Han havde ikke travlt efter pausen, men lavede to gode redninger, en fra en curling Perez-indsats lige efter pausen og forblev opmærksom på at afvise Hayden i overtid. 8

Matthew Lowton - en solid præstation i første halvleg, hvor han nægtede Atsu chancer for at komme bagud. Voksede ind i kampen og blev central i Burnleys perioder med pres fra anden halvleg nede til højre. 7
James Tarkowski – så stille og roligt effektiv ud i første halvleg og fejede en masse løse bolde op efter pausen. Den eneste skavank i hans spil var et hovedstød bagpå fra Bradys frispark, som han rettede direkte mod Elliott. 9
Ben Mee – stærk i luften hele vejen igennem og spillede også nogle gode fremadrettede afleveringer. Ikke hans første imponerende sæson på dette niveau. 10
Stephen Ward – kom mere frem end Lowton i første halvleg og overlappede ofte Brady. Svingede mange kryds, men kunne ikke helt få nøjagtigheden rigtigt, med så mange mænd i kassen. Han viste altid defensiv bevidsthed, sporer en eller to af Ritchies pile ind i kassen. 6

Jack Cork – dækkede de brede områder godt og hjalp villigt Lowton, selvom hans bortgang måske havde været mere positiv. 6
Steven Defour - der var forslag i sidste sæson om, at belgieren mangler disciplinen til at spille på en tomands midtbane, men han viste rigeligt af det i aften. 7

Johann Berg Gudmundsson – pressede Manquillo effektivt, men blev ikke et bemærkelsesværdigt angreb før i anden halvleg, da han satte Hendricks vinder op. 6
Jeff Hendrick – havde et par syn på mål i de første fem minutter, så det var lidt overraskende, at han fik Burnleys sene vinder. Nogle gange forsøgte han at presse sammen med Barnes, men andre gange havde han intelligensen til at falde ind og hjælpe midtbanen. 7
Robbie Brady – i første halvleg var han for opsat på at skære inde, hvilket begrænsede pladsen for ham til at bruge sin venstre fod i åbent spil. Han fik dog næsten fat i Elliott med en stram vinkel og var en trussel fra dødbolde. 5

Ashley Barnes – vandt det ulige frispark, men havde svært ved at slå igennem i feltet, dels på grund af den manglende støtte og dels på grund af Lejeunes dominans. Skyld i at bremse Burnleys sidste tredje spil til tider. 4

Ashley Westwood (på 76) - det faktum, at han var Burnleys eneste udskiftning, viser, hvor komfortable de var, og hvor tillidsfuld Sean Dyche var over for sine spillere. 5

Newcastle United

Rob Elliott – måtte bekymre sig om det mærkelige akavede kryds med Barnes, der gjorde sin tilstedeværelse mærket, men hans håndtering var sund, og han behøvede ikke at stoppe så mange skud, som han måske havde forventet. Kunne ikke gøre for meget ved målet, selvom hans spark lader lidt tilbage at ønske. 4

DeAndre Yedlin - kunne have gjort mere for at fjerne den venstresidige trussel fra Ward og Brady. Et eller to kraftfulde løb efter Newcastle gik et mål ned, som nogle måske gerne ville se, når partituret var helt firkantet. 5
Florian Lejeune – dominerede Barnes for det meste og var kommanderende i luften, men mistede sine positionelle lejer til målet og blev straffet. 8
Jamaal Lascelles – hans luftaggression var nøglen til en helt igennem kommanderende præstation, men måske var han for modig til det indkasserede mål. Han rykkede ud for at lukke Gudmundsson, dermed forlade det centrale område af seks-yard boksen for at tillade Hendrick en tap-in. 7
Javier Manquillo - hans modvilje mod at bruge venstre fod sænkede tempoet i Newcastles spil i første halvleg. Så livligere ud efter pausen, men kunne måske få skylden for målet. 3

Matt Ritchie - kunne have lukket Ward mere aggressivt til tider og var inde og ude af spillet. Han viste ikke nok kvalitet på bolden, da han var involveret. 3
Jonjo Shelvey - da Newcastle fik ham på bolden, han spillede nogle effektive fremadrettede afleveringer, men konkurrencens stramme karakter betød, at han ikke altid kunne påvirke sagen. 7
Mohamed Diame - arbejdede hårdere end man har kendt og genvandt sin defensive position godt. Hans brug af bolden kunne have været bedre, nogle gange skyldig i at tvinge spil frem for at vente tålmodigt på de rigtige øjeblikke. Toon savnede også Mikel Merinos tekniske færdigheder sammen med Shelvey. 6
Christian Atsu – livlig nok, uden det mest overbevisende slutprodukt, som opsummerer hans tid på Tyneside til dato. Lagde bolden fra for Shelveys skud i første halvleg. 4

Ayoze Perez – kunne have presset med mere kraft, men fandt livet hårdt på grund af pladsmangel i centrale områder. Tvang en god redning fra Pope med sin curling indsats to minutter inde i anden halvleg. 3
Joselu – blev ikke hjulpet af manglen på støtte, men hans manglende evne til at holde på bolden betød, at Newcastle ikke fandt muligheder for at komme længere op på banen. En ryddelig pause for Perez' indsats og et anstændigt skud sent lige uden for feltet, der fissede snævert over, men der forventedes mere af ham. 4

Isaac Hayden (på 76) – hans lave drive havde brug for et godt stop fra Pope i skadestiden. 6
Jacob Murphy (på 79) – sprøjtede lidt tempo ind i Newcastles spil nede til højre, hjulpet af Yedlins øgede frihed. 6
Dwight Gayle (på 83) - han er en naturlig målscorer og burde uden tvivl være blevet hentet tidligere - selv før Burnleys mål. 5