USATF Men's Steeple — A Different Race Without Jager

Hillary Bor vandt en voldsom kamp på sidste omgang med Stanley Kebenei. (KIRBY LEE/IMAGE OF SPORT)

27. juli 2019 / Des Moines, Iowa

Sagen fik en helt ny dynamik, da det blev klart, at det barske stressfraktur, der havde plaget Evan Jagers venstre fod i næsten et år, ville tvinge den 7-dobbelte forsvarende mester til at omgå stævnet. Med den olympiske sølvvinder på sidelinjen, ville tidligere udformede løbsplaner blive fornyet, og forventningerne til de resterende udfordrere ville blive rekalibreret.

Med pistolen styrtede Hillary Bor til fronten og blev fulgt tæt af Andy Bayer og Stanley Kebenei, da det ærlige tempo hurtigt kom ud i feltet. Bayer søgte et hurtigere tempo efter 2 omgange og overtog føringen, da Mason Ferlic rykkede op til 4. pladsen. På næste omgang skabte kvartetten adskillelse med feltet. Kebenei gled ind i spidsen på det følgende kredsløb, da en arbejdende Ferlic faldt tilbage. Efter at trioen ramte målstregen med 2 omgange tilbage på 6:09.86 tog Bor føringen tilbage. Trekanten var klar med Ferlic 25 m tilbage og falmede.

Bor ramte klokken blot centimeter foran Kebenei og Bayer. En sidste omgang på 60,61 gav Bor sejren på 8:18,05 tæt fulgt af Kebenei på 2. pladsen (8:19.12), mens en jublende Bayer, med hænderne kastet mod himlen på stregen, sluttede på 3. pladsen i 8:23.23.

Bor sagde:"Løbet gik præcis, som jeg troede, det ville være." Den tidligere Iowa Stater forestillede sig, at det ville være ham, Kebenei og Bayer, der ville bryde væk, og forklarede:"Vi vidste, at det ville være nemt for os at lave holdet, hvis vi arbejdede sammen." Kebenei forventede også, at løbet ville udvikle sig, som det gjorde, bortset fra at han ville sejren:"Jeg vidste, at jeg ville komme på holdet, men jeg kom her for at vinde. Jeg gjorde det ikke, men det er ok. Der er altid næste gang. For nu vil jeg gå og fokusere på verdensmesterskaberne, som jeg har set frem til.” 5. pladsen i '17 WC, der betegner sig selv som "mere en landevejsmand end en banemand", har specifikke planer for sin Doha-opbygning. "Jeg vil fokusere på verdensmesterskaberne. Jeg prøver at komme til Paris for at se, om jeg kan få Diamond League-pointene, der vil tage mig til finalen."

Bayer var opstemt og nød sin tredjeplads og den plads, han endelig fik på et amerikansk verdenshold. Efter at have opnået 4 knusende 4. pladser i 4 nationale mesterskabssamlinger (en af ​​dem i 2012 Olympic Trials 1500) med globale holdpladser på stregen, blev den vedholdende '12 NCAA 1500 mester - en titel han erobrede på Drakes blå oval - endelig brød forbandelsen. På den sidste omgang med en holdkøje inden for rækkevidde, koncentrerede Indiana-alunen sig om at forblive fokuseret:"Min hovedtanke var bare at sikre dette hold, være forsigtig over forhindringerne og bare sørge for at komme over alt. 3. er lige så godt som 1. i dag, og jeg skal bare have mig selv på holdet.” Efter 4 næsten-ulykker beskrev Bayer virkningen af ​​endelig at få en global holdplads. "Det betyder meget for mig. At slutte på 3. pladsen og komme på holdet, det er fantastisk. Der er et lettelsens suk. Jeg skulle have været top 3, og jeg gjorde det. Det føles bare fantastisk.”