Leicester 1-1 West Brom Eight Things:wing-backs bedst for Foxes?

Mahrez og Livermore slås – skysports.com

Riyad Mahrez' sene udligning for Leicester City så dem uafgjort 1-1 i en lige kamp med West Bromwich Albion, efter Nacer Chadlis frispark åbnede scoringen tidligere i anden halvleg. Her er otte ting fra spillet.

Leicesters livlige start

Hjemmeholdet så tidligt ud i en fem-minutters periode, da den modsatte højreback Craig Dawson pressede for langt op på banen. Ikke overraskende, Jamie Vardy fandt huller på venstre kanal mellem ham og den mindre hurtige Ahmed Hegazi for at tvinge sidstnævnte til fejl. Riyad Mahrez' frispark kunne dog ikke finde målene, og rævene kæmpede for at få den højresidige algerier ind i kampen.

West Broms størkning

Da Jonny Evans byttede plads med Hegazi, og Dawson blev mere disciplineret, takket være beskyttelse fra Jay Rodriguez, West Brom så mere kompakt ud. Vardy havde ikke den plads, han trives med, og strejkepartneren Kelechi Iheanacho matchede ikke hans ønske om at presse, med servicen til begge begrænset af en begrænset midtbane.

Leicesters begrænsede midtbane

4-4-2 var ikke en ideel formation til at nedbryde et dybtliggende Albion-outfit, fordi der ikke var nok spillere med frihed eller mulighed for at påvirke i den midterste tredjedel. Vicente Iborra og Wilfred Ndidi spillede masser af straight, sidelæns gennemløb uden fremadbøjning, hvilket betyder, at modtageren ikke havde en kropsform, der var befordrende for at se fremad. Selvom Marc Albrighton, som sædvanligt, bevarede formen, han var ikke den proaktive kantspiller, Leicester havde brug for i denne type kamp. Han truede lynhurtigt, da han flyttede til højre for at kombinere med Mahrez, spillede en bold på tværs af målet, men kun Vardy lavede en pil, og han blev godt bevogtet af den imponerende Evans.

Maguire og Gibbs

Det sagde noget om manglen på fantasi på begge midtbaner i den første halvleg, at de mest fremadrettede spillere for begge sider uden tvivl var forsvarsspillere. Kieran Gibbs lavede nogle anstændige løb ned til venstre og krydsede for Chadli for at skyde bredt på halvvolleyen efter 17 minutter for Albions bedste åbning. Harry Maguire havde selvtilliden til at føre bolden ud, bevæg dig ud i rummet og prøv en bold på tværs, hvilket ikke kunne siges om spillerne foran ham. Leicesters bedste indsats kom også fra en forsvarsspiller, Højrebacken Danny Simpson så hans raspende indsats i det 35. minut skubbet væk af Boaz Myhill.

Myhill på tovene

Australieren havde en nervøs start på anden halvleg, forurening til Vardy inden for få sekunder efter genstarten. Han kunne have afstået en straf og blevet udvist, men i stedet slap han med et gult og et frispark, hvilket resulterede i Maguires bagerste hovedstød, som den 34-årige reddede. Myhill fik dog en skade, og Leicester kunne have draget fordel efter 50 minutter, men Mahrez skød Albrightons venstrefløj over overliggeren fra tæt hold.

Baggies gennembrud

Tony Pulis' side lyttede til denne advarsel. Mens i første halvleg, Salomon Rondon havde været alene, hvilket begrænsede fremdriften i deres angreb, i en 20-minutters periode i anden halvleg kom midtbanen længere op. De blev belønnet efter 62 minutter, da Chadli krøllede et fremragende frispark i øverste højre hjørne, med Kasper Schmeichel forkert. Leicester så nervøs ud og tabte, indtil udskiftningerne ændrede spillet.

Shakespeares systemskifte

Craig Shakespeares brug af udskiftninger og taktisk fleksibilitet er blevet stillet spørgsmålstegn ved lejligheder, men han fik det rigtigt i mandags. Den 53-årige introducerede Islam Slimani, der besatte midterforsvarene og holdt bolden langt bedre end Iheanacho, mens Ben Chilwell, der injicerede tiltrængt tempo til venstre. Sidstnævnte erstattede Simpson i et skifte til en back-tre med midterforsvarene Maguire og Christian Fuchs, der fik licens til at skubbe ind på midtbanen. med Albrighton til højre og Mahrez, der fik lommer i 10-rollen. Holdet spillede med langt mere haste og fortjente deres udligning i det 80. minut, hvilket kom, da Slimani nikkede bolden ned, og Mahrez ramte den ind i nederste venstre hjørne. Rævene tog initiativet dengang for at prøve at vinde, men Hegazi og Evans holdt fast for de besøgende.

Sammenfattende

West Brom kunne have givet en sen føring væk, men de vil ikke være alt for skuffede med uafgjort. De havde vist lidt hensigt i første halvleg, hvilket antydede, at et punkt var omfanget af deres ambitioner, og i den anden, de blev ikke hjulpet af slaget til deres andetvalgsmålmand. Leicester i mellemtiden – 14/1 med bud på at blive rykket ned – fik ikke de tre point, de ønskede, men de har fundet et system, der passer til de tilgængelige spillere. De spillede bedre i de afsluttende faser med wing-backs, end de har gjort i det meste af sæsonen - en back-tre kunne hjælpe dem med at undslippe de tre nederste.