Liverpool 0-1 Southampton spillervurderinger:Superb Stephens

Long afgør det sent – ​​bbc.co.uk

En stærk defensiv forestilling hjalp Southampton til en 1-0-sejr på Anfield, fuldføre en samlet 2-0 sejr over et endimensionelt Liverpool-hold. The Saints er nået til Wembley - men hvilke spillere skilte sig ud?

Liverpool

Loris Karius – en afgørende redning fra Tadic. Kunne ikke fejles for meget for målet. 6

Trent Alexander-Arnold – ofte fanget af Redmonds tempo i første halvleg og manglede selvtillid i sit fremadrettede spil. 2
Joel Matip – brugte til tider sin kropslighed med god effekt. Stoppede Long med at få boldbesiddelse i anden halvleg indtil hans mål i overdragelsestid, hvilket skyldtes uundgåelige huller frem for midterforsvarsfejl. 7
Dejan Lovren - han skubbede ofte ind i den modsatte halvdel, som havde sine risici, men det var værd at gøre i et forsøg på at opretholde presset. Kritik af Lovren alene på aftenens optræden er dybt uretfærdig. 7
James Milner – i denne type spil, Liverpools bagspillere skulle bidrage i angrebet. Nogle sørgelige afleveringer fra dødboldsituationer og i åbent spil. Det er måske ikke tilfældigt, at aftenens bedste kryds til højrefodsspilleren kom, da han var til højre. 2

Emre Can – noget ordentligt dækkende arbejde, men passerede sidelæns i det meste af første halvleg og manglede selvtillid i boldbesiddelsen. Mere eventyrlysten efter pausen med et par over-the-top-bolde og et skud, som Forster næsten væltede over stregen. 4
Jordan Henderson – konkurrencedygtig ude af besiddelse, hans ene angrebsbidrag kommer i et kryds i anden halvleg til Sturridge. Problemet var ikke, at Can eller Henderson spillede dårligt, men at de roller, de varetog, var for ens. 5
Adam Lallana – vandt bolden i den modsatte halvdel et par gange. Ikke på sit kreative bedste, men fandt nogle anstændige positioner i en periode kort efter intervallet. 4
Philippe Coutinho – en af ​​de få, der ændrede tempoet og spilleretningen i første halvleg med søgende afleveringer, der ikke blev udnyttet af Sturridge og Firmino. Skulle have fået kontakt med sidstnævntes anden halvlegs kryds. 5

Roberto Firmino – anonym i store dele af konkurrencen. Liverpool stoler på, at han producerer mere kvalitet i den sidste tredjedel. 3
Daniel Sturridge – lukkede modstandernes forsvar ned i taktisk forstand, alligevel manglede det ekstra tempo og bid til at vinde bolden og virkelig slå frygt. Da hans to store chancer kom, han foragtede dem. 3

Divock Origi (på 78) – havde en begrænset indflydelse, selvom han kunne have vundet et straffespark af Stephens. 4
Georginio Wijnaldum (på 87)

Southampton

Fraser Forster - lavede en suveræn redning fra 'sig selv'. Så ud til at have spildt Cans lange skud over stregen, men vred sin hånd på en måde, der øsede bolden både væk fra mål og over Sturridges lurende hoved. 6

Cédric Soares - kom ikke frem med den regelmæssighed, han gjorde mod Leicester og blev sjældent testet defensivt af Milner eller en Liverpool-angriber. 5
Maya Yoshida – kunne have vundet et straffespark i første halvleg, men gjorde ikke krav. Forsvaret med stor intelligens. 8
Jack Stephens – lavede nogle tårnhøje defensive hovedstød og trods begrænset erfaring, konkurrerede fremragende med nogle af de bedste angribere. 9
Ryan Bertrand – støttede Redmond godt i første halvleg med nogle imponerende overlappende løb, som faldt i regelmæssighed i anden halvleg på grund af defensive prioriteringer. 8

Oriol Romeu – når han er bedst. Den perfekte blanding af aggression og taktisk intelligens. Ligesom hans partnere, han blev tvunget længere tilbage i anden halvleg, da Liverpool lagde pres på. 7
James Ward-Prowse – disciplineret, men aldrig trukket sig tilbage. Det er ikke tilfældigt, at Liverpools bedste fem-minutters periode kom lige efter, at han forlod banen. 8
Steven Davis – presset overraskende højt op på banen, især i de sidste faser af første halvleg. Slagde bolden over overliggeren fra Redmonds tilbagetrækning. 7

Dušan Tadić – tilbød ikke det samme tempo på disken som Redmond, hvilket betyder, at Southampton sjældent brugte sin side af banen. Tvang en god redning fra Karius. 3
Nathan Redmond – brugte sit tempo til at komme forbi Alexander-Arnold ved adskillige lejligheder i første halvleg, inden man senere bryder fra mere centrale positioner. Udviste god intelligens til at skabe to gode første halvleg chancer i løbet af tre minutter. 9
Jay Rodriguez - taget ud efter en stille første halvleg. 4

Shane Long (på 45) - Matip og Lovren dominerede ham, indtil hans mål på skadestid, der satte spillet i seng. 5
Pierre-Emile Hojbjerg (på 59) – ofte typen, der dikterer spil fra midten af ​​banen. Måske ikke hans slags spil. 4
Josh Sims (på 81) brugte sit tempo til at kontra med et snoet løb i de sidste stadier og satte Long. 7