Ryttere op til kapløbet om en jockeytitel i Saratoga

Saratoga-stævnet er i gang, og sammen med de bedste heste og toptrænere er det ingen overraskelse, at der er en samling af mange af de bedste jockeyer i landet.

Hvor toptrænerne og bedste heste går, følger de mest efterspurgte jockeyer normalt efter. Titlen som førende rytter på Saratoga bærer måske mere prestige end nogen anden ridetitel, og konkurrencen er hård.

Sidste år var det for eksempel et trevejsløb mellem Irad Ortiz, Jr. , Jose Ortiz , og Joel Rosario. Det kom ned til Ortiz-brødrene, som adskilte sig i den sidste uge (Labor Day weekend), hvor Irad vandt 58-58 over Jose. Rosario blev tredje med 48 sejre. Luis Saez , der havde været relativt stille i første halvdel af 2020-stævnet, var den hotteste jockey i de sidste fire uger og sluttede med 45 sejre.

Hvis du går tilbage de foregående år, var det Jose Ortiz der var dominerende i 2019 med 60 sejre (Irad blev nummer to med 53). Irad vandt Saratoga-titlen i 2018 med 52 sejre.

Det bringer os til Saratoga-stævnet i 2021, hvor vi forventer, at Ortiz-brødrene kæmper om titlen; med Rosario og Saez i dueller om tredjepladsen.

I løbet af de første to uger af mødet kan vi allerede se Irad Ortiz, Saez og Jose Ortiz åbne en føring på resten af ​​jockeyerne. Jose og Saez har 16 sejre hver, og Irad har 14.

Rosario fik en langsom start i åbningsugen med to sejre fra 24 mounts efter at have misset åbningen lørdag for at ride Haskell Day i Monmouth, men er op til otte sejre fra 51 mounts.

Ti af Irads 14 sejre er kommet til favoritter, og derfor er det i øjeblikket Saez og Jose Ortiz, der er langt bedre væddemål. Den gennemsnitlige gevinst for Jose Ortiz' 16 vindere er meget sunde $11,10, mens Saez' gennemsnitlige gevinstpris har været solide $10,20.

Denne form for præstation er ingen overraskelse for dem, der husker Saez' usædvanlige august måned i Saratoga i sidste sæson. Gennemsnitlige gevinstudbetalinger på $11,10 og $10,20 på de to førende ryttere ved stævnet understreger, hvilket fantastisk væddemål Saratoga er, fordi du har så mange fulde og lige matchede felter og så meget god konkurrence.

Der blev kørt 34 græstørvsløb på Saratoga gennem de to åbningsuger, og resultaterne fortæller en historie, der sandsynligvis vil blive gentaget i løbet af sæsonen, hvor de fire jockeyer vinder det meste af græstæppet løb. Irad Ortiz førte alle ryttere med syv græssejre, med seks sejre til Jose Ortiz og Rosario og fem til Saez. Tyler Gaffalione , Jose Lezcano , Javier Castellano , og Manny Franco hver har vundet to græsløb indtil videre.

På hovedbanen vinder et meget bredere udvalg af jockeyer masser af løb, men i øjeblikket er det Saez og Jose Ortiz, der vinder flest Saez havde 11 og Jose Ortiz 10, hver med et 24% vindeklip. Irad Ortiz ejer syv snavssejre, men hans gevinstprocent er 14 % i år.

Der har også vundet masser af løb på hovedbanen Ricardo Santana og Gaffalione, som begge har seks dirt-sejre i løbet af de første to uger. Santana kører første opkald for træner Steve Asmussen , der samler de fleste af sine Spa-vindere på jorden. Gaffalione kører i mellemtiden for blandt andre træner Brad Cox, og Cox er i brand tidligt i stævnet med fem vindere fra sine første 11 startere (45%).

Jockey/træner-kombinationen med Santana og Asmussen alene burde være nok til at lande Santana i denne sæsons top 10 samlet. Vær dog forsigtig med, hvordan du satser Asmussen og Santana, da Santana var 0-til-16 på græsset. Hans dirt mounts har vundet 6 af 26 for 23%.

Irad Ortiz bevarer sin dominans ved at køre første opkald for toptrænerne hos Saratoga – Chad Brown og Todd Pletcher . I mellemtiden ser det ud til, at Javier Castellano er faldet i unåde hos de bedste lader og derfor vil han se sit antal vindere falde fra ved stævnet. John Velazquez , der længe er bundet til Pletcher som staldens go-to-rytter, får ikke længere mange af disse mounts og er mere tilbøjelige til at vinde for Wesley Ward disse dage. Johnny V er 1-til-29 ved stævnet indtil videre, med den enlige vinder en favorit på $3,80. Velazquez er måske ikke den kraft, han engang var i Saratoga, men ikke desto mindre, når de vigtige indsatser begynder at dukke op på tidsplanen, kan du regne med, at Velazquez er vindere for en række af de bedste stalde.

Andre jockey/træner-kombinationer at se omfatter Rosario, der kører første opkald efter græstræner Christophe Clement , og Saez, der rider så mange levende heste for så mange forskellige trænere, inklusive H. James Bond , der peger meget af sin stald til Saratoga-sæsonen og altid vinder en masse løb på stævnet.