Analyser dette:9 tempotyper, du skal undgå, før du laver dit væddemål

Hestevæddeløb – USR-foto

I livet er der information, som du bør bruge, og information, som du bør undgå at bruge. Når din læge fortæller dig, at du bør træne mere og reducere dit saltindtag for dit helbred, lytter du og bruger den information. Når en eller anden uhyggelig fætter til Rail Guy fortæller dig, at han har nogle billige Prada-tasker i bagagerummet, som han vil have dig til at have, undgår du denne form for information.

Det samme er tilfældet med tempohandicap. Vindende hestespillere og dem, der lever af at spille løbene, ved forskellen mellem hvilke løbelinjer der skal bruges til tempoanalyse og hvilke løbelinjer der skal undgås til tempoanalyse, selvom det betyder at grave lidt dybere ned i tidligere præstationer for at finde den rigtige. .

Hvad skal du se for at undgå?

#1 Atypisk hurtige fraktioner

Du ser på Gluestick Gus' løbelinjer i det femte løb, når du ser, at han i sit sidste 6-furlong-løb ramte den halve mil på 44,80 sekunder et par længder fra føringen og trak sig vej til en respektabel fjerdeplads mod et lignende felt. Hvis han er i stand til at klare et tempo som dette, vil han være med i dagens løb, ikke?

Måske ikke.

Når man ser ned på de tidligere præstationer ved andre relevante sprintløb, ser man ingen andre løb, hvor han var fjernkonkurrencedygtig, der har en halv mile call på alt under 46,60 sekunder, endda efter du har foretaget spor-til-spor-justeringer.

Du er nødt til at kaste dette løb og finde en anden race at bruge i din analyse. Enten kørte banen stærkt i det sidste løb (tjek banevarianten), eller også havde gode gamle Gus noget "særligt" foder den morgen. Det er usandsynligt, at han løber til denne flammende fraktion igen i dag, især hvis han er en ældre hest.

#2 Atypisk langsomme brøker

Udover at undgå at bruge løb med atypisk hurtige brøker, skal du gøre det samme, når du støder på løb med atypisk langsomme brøker.

Ved at bruge Gluestick Gus som eksempel igen, ser du en anden løbelinje, hvor han løb et konkurrencedygtigt 6-furlong-løb, hvor opkaldet på en halv mil var på 48,40 sekunder. Hvert andet løb er i intervallet 46,60 til 47,20 sekunder.

Som du ikke vil give ham ekstra kredit for de flammende brøker i det første eksempel, bør du heller ikke straffe ham for, at banen kører langsomt en dag.

#3 Troubled trips

De fleste nybegyndere, jeg kender, kan ikke læse løbelinjen helt over til højre. De fleste stopper ved kolonnen med hestens odds i hver løbelinje i stedet for at komme til "Kommentarer" på det løb.

Hvorfor er dette vigtigt?

Selv om den ikke giver den fulde historie om begivenhederne i det løb, advarer kommentarkolonnen dig i det mindste om en grund til, hvorfor hesten måske ikke har kørt deres bedste løb. I tilfælde af en hest, der har et solidt show med problemer uden andre relevante løbelinjer; du kan give ham noget ekstra kredit i din analyse for at overvinde at blive stabiliseret tidligt eller stødt hårdt i starten og stadig formåede at slutte med et par længder af vinderen. Du kan forvente at se forbedringer fra denne indsats i efterfølgende opstart.

#4 One-turn til to-turn (og omvendt)

Nogle heste er bedre sprintere, mens andre foretrækker ruter. Når du ser på ruteafstande, skal du undgå at bruge en-sving-ruter, såsom milen fra spor som Belmont Park, når du sammenligner med to-sving miles. Dette gælder også den anden vej, når man søger at sammenligne spurter med to sving, som 6 1/2 furlongs fra Charles Town med én-sving spurter på andre baner.

Hvorfor betyder det noget?

Har du nogensinde lagt mærke til, at mange en-svings ruteheste fra Aqueduct og Belmont sejler til Saratoga og løber dårligt?

En-sving-ruter kører hurtigere brøkdele end to-sving-løb af samme afstand og behøver kun at forhandle et sving. To-sving-ruter starter også tættere på det første sving end en-sving-ruterne, hvilket giver disse løb til fordel for de indvendige stolper. Der er altid flere chancer for problemer, når man manøvrerer et andet sving. Ofte har to-svings sporene en kortere strækning end en-svings sporene, hvilket giver hestene mindre tid til at restituere og løbe fra det sidste sving.

Denne situation er ofte uundgåelig, afhængigt af hvor hesten har tilbragt størstedelen af ​​deres karriere i væddeløb, så brug disse løbelinjer med forsigtighed, hvis du har brug for det og ved, hvordan alle de baner du spiller eller se afsendere fra er konfigureret.

#5 Outclassed

Patty the Plodder har fundet sig til rette i en karriere med betingede $5.000, der hævder løb i sine senere år. Et par løb tilbage skiftede hun hænder til en ny træner, der kørte hende i en $16.000 åben krav, hvor hun havde en dyster præstation. Hun deltog derefter i en række startergodtgørelsesløb for $8.000 heste, hvor hun kæmpede.

Hun blev udklasset i løbet af $16.000 og startergodtgørelsen. På dette tidspunkt i sin karriere har hun vist sig at være en hest på $5.000, og det burde den repræsentative tempolinje vise. Hun vil sandsynligvis tage et skud på et $6.250-løb eller falde til et $4.000-løb, men alt andet er ikke et niveau, hvor hun hører til.

#6 Underclassed

Bagsiden af ​​Patty the Ploder er, hvis du har en solid hest på $16.000, der pludselig falder til et $4.000 hævningsløb og dominerer. Chancerne er, at de vandt for sjov og ikke behøvede at prøve så hårdt på det konkurrenceniveau.

Heste løber ofte til niveauet for deres konkurrence. Hvis en hest med højere klasse står over for et meget svagt felt, vil de løbe langsommere. Hvis du har spor-til-bane par-data, der er sorteret efter klasse på hvert spor, kan du se, hvordan hvert klasseniveau adskiller sig med et par femtedele af et sekund, når du klatrer op på klassestigen.

#7 Forkert overflade

Nogle heste elsker snavs, andre elsker græsset, og atter andre kører deres bedste på baner i al slags vejr. Selvom jeg vil bruge snavs til al slags vejr og omvendt, hvis hesten har vist, at den kan løbe på begge overflader, bruger jeg aldrig en løbeline til snavs eller al slags vejr.

Turfracing-fraktioner er mindre konsistente end snavs eller al slags vejr, da spor flytter skinnen ind og ud for at beskytte overfladen på steder. Dette ændrer banens konfiguration, hvilket vil gøre det svært at sammenligne et løb på græs med et løb uden græs eller endda et andet løb på græs.

Når du ser et græsløb med et betydeligt sving i brøktider, er det bedst at hæmme tempoet på løbestile og ikke ved at bruge brøker.

#8 Off tracks

Sjuskede spor kan køre hurtigere end et hurtigt spor, og mudrede spor er ofte langsommere. Der er ingen universel justering for en off-track overflade.

Nogle heste løber deres bedste i skrænten eller mudderet, andre løber forfærdeligt. Uanset om det er afstamning eller hestens personlige præferencer, så undgå på begge måder off-track-løbelinjer, medmindre du er handicappet for en forventet off-track-tilstand.

#9 Race of a Lifetime

Nellie the Nag løb sit livs løb i sit sidste løb. Hun slog sit tidligere bedste hastighedstal med 20 point. Vil hun være i stand til at gøre det igen?

Det gør hun sandsynligvis ikke. Ældre heste er konsekvente og begynder at tabe et skridt omkring fem år gamle. Nogle mennesker kalder det bounce, jeg foretrækker "regression frem for middelværdien." Heste løber bedre eller dårligere end deres gennemsnit, men vil have gode og dårlige løb, der får dem til at have et konstant gennemsnit.

Undtagelsen fra at bruge en livslang bedste er med 2-årige og yngre 3-årige. Disse dyr modnes stadig og udvikler sig. Det er ikke ualmindeligt at se dem vise tegn på forbedring af flere på hinanden følgende løb. Det er de ældre dyr, der burde have nået toppen, som sandsynligvis ikke gentager den magiske præstation igen.