Sådan får du mest muligt ud af dit første løb i 2017

For adgang til al vores trænings-, udstyrs- og løbsdækning, plus eksklusive træningsplaner, FinisherPix-billeder, begivenhedsrabatter og GPS-apps,>","name":"in-content-cta","type":"link"}}'>tilmeld dig Outside+.

Dit første løb vil helt sikkert give dig sommerfugle og få dig psyket til den kommende sæson. Vi talte med Lance Watson, cheftræner hos LifeSport Coaching og coach for fire gange sub-8 timers Ironman finisher Brent McMahon, om hvad man kan forvente – og hvordan man får mest muligt ud af den første smag af konkurrence.

Sæt et mål

Dit første løb bør ikke være dit vigtigste, det skal snarere være en B- eller C-prioritet begivenhed, der lader dig få våde fødder, ryste spindelvævene af sig fra vinteren og få gang i adrenalinen igen. En kort begivenhed som en sprint eller et olympisk løb er en fantastisk måde at hoppe tilbage på.

At sætte et mål – selvom du bare kører for at komme tilbage til det – vil hjælpe dig med at blive motiveret og bruge løbet som et springbræt mod din store begivenhed. "Dit første løb er en god chance for at komme tilbage i kontakt med rutinen med at forberede sig til løb," siger Watson. "Du kan bruge den som et tørløb til fremtidige A-løb."

Dine mål bør handle mindre om tid og mere om processen med at køre igen. "Jeg kan godt lide at sætte målene for udførelse af planen og holde mig til de ønskede zoner, hvad enten det er kraft på cyklen eller puls på løbeturen," siger Mike Ricci, grundlægger af D3 Multisport og 2014 USAT Coach of the Year. "Grunden er, at atleter har en tendens til at blive temmelig klar til sæsonens første løb, og jeg vil hellere have, at en atlet holder tilbage på årets første løb, får en positiv oplevelse og føler, at de kan gå hurtigere i forhold til at prøve at knuse løbet, og så føles det forfærdeligt, hvis de falder fladt af et tidsmål."

Forbered dit sind

"Det første løb føles typisk hårdere, end din krop husker, så det er godt at lave lidt mentalt hjemmearbejde, før du står på stregen," siger Watson. "Dette er også god øvelse til fremtidige løb." Han anbefaler at se banen og tage noter, bruge selvsnak, visualisere, at du er rolig, bruge din energi klogt ved ikke at gå for hårdt ud i starten, at tempoe din cykel jævnt og spare nok til at køre stærkt til mål. Det kan virke som overkill til dit første løb, men som alt andet gør øvelse mester.

Tjek dit udstyr

Dit første løb er også det perfekte tidspunkt til at teste det udstyr, du kan bruge til dit A-løb senere. Watson anbefaler, at du går over din cykel, afprøver løbsdagshjul, løber i dine løbsdagssko mindst en uge før for at sikre, at de virker, og prøv din våddragt (svøm i den i poolen før, hvis du kan). Målet her er at undgå uønskede overraskelser.

Test din styrke

Prøv at bruge begivenheden til at løse eventuelle svagheder, du har fokuseret på i løbet af vinteren. For eksempel, hvis du har arbejdet på at forbedre dit løb, så hold din energi i skak på cyklen og test derefter din nyfundne løbestyrke. Til sidst kan du bore endnu længere ned for at understrege et mindre element af løbet (dvs. den første halvdel af løbet) for at bruge det til træningsfordele i det specifikke område.

Årets første løb burde give dig selvtillid. Udført med præcision og formål, kan det være et givende første skridt for din sæson.