En løbetræning - efter et løb?

For adgang til al vores trænings-, udstyrs- og løbsdækning, plus eksklusive træningsplaner, FinisherPix-billeder, begivenhedsrabatter og GPS-apps,>","name":"in-content-cta","type":"link"}}'>tilmeld dig Outside+.

At tage en ekstra session efter løbet kan have en stærk effekt på din udholdenhed.

Olympiske Galen Rupp skabte engang overskrifter for ikke kun at bryde den amerikanske rekord i et indendørs 2-mile-løb, men for at have trænet hurtigt efter at have sat dette mærke. Selvom dette virkede noget skørt for tilskuere, viser det sig, at det er en tilgang, der bruges af en række topudholdenhedsatleter. Det er den form for træning, der lyder skræmmende ved første rødme, men det kan hjælpe dig med at komme i gang med din træning.

"Fordelen og fysiologien bag at træne efter et løb er, at det giver en løber mulighed for at yde en større samlet mængde arbejde," forklarer Jeff Gaudette, ejer og cheftræner hos Runners-Connect. "Når der køres kortere distancer - 5K og derunder - er den samlede mængde hårdt løb tre miles eller mindre, og for avancerede løbere er dette normalt halvdelen af, hvad de normalt gør på en hård dag."

Kort sagt, når du logger en træning efter et løb, undgår du, at løbsdagen er en "ned" dag kilometermæssigt. Desuden tror mange trænere, at efter løbet kan vores kroppe i højere grad acceptere visse træningsstimuli.

"Umiddelbart efter et løb er din krops hormoner i en tilstand, der tillader optimal optagelse af træning," siger Gaudette. Der er sandsynligvis også en ekstra mental fordel ved at rampe op til en hurtig træning efter et hårdt løb. I stedet for at mave op til morgenmadsbaren for at få en doughnut og kaffe efter at have krydset målstregen, er du tvunget til at fokusere igen for endnu en hård omgang løb.

RELATERET:Hvornår skal man løbe to gange på én dag

"Det begynder at skubbe dine mentale grænser med hensyn til, hvad du tror er muligt og ikke muligt med din krop," siger Gaudette.

Han anbefaler kun at lave denne form for træning tidligt til midt på sæsonen for at undgå overtræning. Af samme grund bør træning efter løbet kun udføres efter begivenheder, der er 5 kilometer eller mindre.

"Ideelt set vil du planlægge en træning efter løbet, der adresserer din svaghed eller et energisystem, som du ikke allerede har rettet meget efter," siger han. "Hvis du for eksempel er naturligt hurtig og laver mange 400- eller 800-meter-gentagelser, så tag et tempo- eller progressionsløb. Eller hvis du træner for udholdenhed, eller du mangler hurtighed, så tag nogle 200'er, 400'er eller 800'er."

Ved at gentage længere løbsforhold vil disse træningspas tvinge din krop til at præstere på trætte ben. Ved at vælge en træning efter løbet, der retter sig mod dine mangler, skubber du langsomt din krop ind i en mere afbalanceret konditionstilstand. For at være sikker, hvis du historisk har manglet et stærkt afsluttende spark, kan 200 meter gentagelser efter et løb hjælpe med det. Tilsvarende kan et tempoløb eller længere intervaller efter et 5K-løb for triatleter, der føler, at de mangler udholdenhed i slutningen af ​​lange løb, hjælpe med at øge præstationen på lang sigt.

Da disse sessioner vil tage hårdt på din krop, skal du sørge for at være målrettet med at planlægge restitution i din træningsuge. Korrekt hvile efter disse løb/træningsdage vil sikre, at du fuldt ud absorberer den kondition, du håber at opnå.

"Du får brug for ekstra restitution efter et løb/træningsindsats som dette," tilføjer Gaudette. "Planlæg og planlæg restitution, som om det var en meget hård træning, der kræver mindst én, hvis ikke to, hvile eller lette dage før endnu en hård session."

RELATERET:8 tips til træning gennem et løb