Løb for svømmere

Løb og svømning er både total kropstræning, der bruger aerobe og anaerobe energisystemer. Du kan forbedre din præstation i vandet ved at krydstræne med træning på land. Tilføjelse af løb til din træningsrutine kan også hjælpe med at forhindre overbelastningsskader, du kan få ved kun at svømme til din træning.

Intervaller

American Council on Exercise forklarer, at intervaltræning kræver korte udbrud af intensitet efterfulgt af en restitutionsperiode. Du kan intervaltræne i en pool og når du løber på land. Mange svømmeløb er sprints, og træning med løb kan hjælpe dig med at opbygge din anaerobe tærskel. Løbeintervaller ligner pooltræning, fordi du arbejder hårdt i en kort periode. For eksempel, i poolen, du kan spurte 25 meter og restituere 50 meter. Mens du løber, du kan spurte i 30 sekunder efterfulgt af et minuts restitution. Intervaltræn i 30 minutter for at forbedre dine svømmesprints.

Afstand

Både løbere og svømmere er udholdenhedsatleter, så crosstræning med løb som svømmer giver mange fordele. Distanceløb kan hjælpe svømmere med at opbygge kardiovaskulær kondition. At løbe i et moderat tempo hjælper med at opbygge en base for udholdenhed. Vælg at løbe i 30 minutter i moderat tempo, og øg langsomt dit kilometertal, efterhånden som du opbygger mere udholdenhed på land.

Bakketræning

Bakketræning hjælper med at opbygge musklerne i din underkrop, giver dem mulighed for at blive mere magtfulde og få mere styrke. Løb op ad bakke giver mere modstand på dine quadriceps og hamstrings. Begge disse muskler giver dig mulighed for at få et kraftigt spark, når du er i vandet. Find en bakke i dit nabolag, eller løb på en skråning på et løbebånd. Maksimer din hastighed på vej op, og restituér ved at reducere din hastighed på vej ned. Træn på bakker en dag om ugen i 30 minutter.

Overvejelser

Både løb og svømning stiller store krav til din krop. Det er vigtigt at indarbejde udstrækning i dine træningsrutiner. Fleksibilitetstræning forebygger skader og kan forbedre din præstation ved at øge dit bevægelsesområde. Udfør dynamiske stræk før dine løbeture med bensving, høje knæ-spark og laterale udfald. Udfør statiske stræk efter dit løb med et stående quadriceps stræk, fremadfoldning og et løberudfald for at åbne underkroppen.